Sabina Martiş confirmă, legitimată la Steaua, a câştigat Cupa României la sabie, după ce a învins-o în finală pe Ilinca Pantiş.

47
Sabina Martiş confirmă, legitimată la Steaua, a câştigat Cupa României la sabie, după ce a învins-o în finală pe Ilinca Pantiş.
sursa Frscrima.ro

Sabina Martiș confirmă după ce a trecut de Roberta Ciobanu (CS Dinamo)  în optimile de finală. A urmat succesul contra Nataliei Bugaevski (CSTA București). Martiş a trecut în semifinale de Maria Matei (CS Dinamo), cu 15-9, în timp ce Pantiş a învins-o pe Andreea Lupu (CS Dinamo), cu 15-12. Andreea Lupu s-a clasat pe locul al treilea, după ce a câştigat cu 15-11 finala mică, disputată contra colegei de club Maria Matei. Sabina Martiş, legitimată la CSA Steaua, a câştigat Cupa României la sabie, după ce a învins-o în finală pe Ilinca Pantiş (Riposta Bucureşti) cu 15-11. La competiţie au fost 23 de sabrere de la şase cluburi în Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Bucureşti.

Sabina Martiș confirmă! Andreea Lupu, Ana Botezatu, Delia Chircă, Ilinca Pantiș, Amalia Stan, Maria Matei, Georgiana Dima și Natalia Bugaevski s-au calificat și ele direct în optimile de finală.

La masculin s-a impus tot un reprezentant de la CSA Steaua, Alin Badea, după 15-13 cu Iulian Teodosiu (CS Dinamo). După titlul național cucerit anul acesta, Alin Badea a reușit să câștige și Cupa României. Alin a trecut de George Dragomir, în optimile de finală. A fost 15-11 pentru stelist, care s-a calificat în finală după alte două victorii (15-4 cu Marco Șovar și 15-3 contra lui Codrin Cozmuleanu). Finala ediției 2021 a Cupei României a fost o reeditare a finalei Campionatului Național de sabie. Iulian a avut o revenire spectaculoasă, egalând la 12. Alin a reușit două tușe consecutive la final și și-a adjudecat trofeul. Medalia de bronz i-a revenit lui Codrin Cozmuleanu, de la Dinamo, care și-a învins coechipierul, pe Sorin Eftimie, cu 15-10.

Alin este născut pe întâi iunie 1988, la Slobozia. Are în palmares medalia de argint cu echipa României la Mondialele de Scrimă din 2013 și la Jocurile Europene din 2015. Alin Badea a început să practice scrima la vârsta de zece ani la secția de scrimă de la CSȘ Slobozia, antrenat de Mihăiță Marin  În 2003 a câștigat Cupa Koracell de la Gödöllő, o etapă a Cupei Mondiale de cadeți. Alin a ajuns la CSA Steaua în 2008.

Sursa Federatia Romana de Scrima

Pe AIMX aflați aici despre medaliații României la Campionatele Balcanice de marş.