Samara aduce a 9-a medalie pentru România la Jocurile Europene din Polonia

119
Samara aduce a 9-a medalie pentru România la Jocurile Europene din Polonia
Sursa, Federatia Română de Tenis de Masă

Samara aduce un nou motiv de satisfacție după medalia cucerită în Polonia. Forma bună anunţată de Eliza la începutul competiţiei majore a fost confirmată la Jocurile Europene, inclusiv în meciul care s-a jucat cu medalia europeană pe masă contra polonezei Natalia Bajor.

Samara aduce a 9-a medalie pentru România la Jocurile Europene din Polonia

Samara aduce a doua medalie de bronz pentru tenisul de masă românesc la Jocurile Europene, în seara în care Bernadette Szocs joacă finala de simplu feminin, de la 19:30.

În prima semifinală, Samara a fost învinsă cu 4-0 (11-9, 11-5, 11-9, 11-4) de Xiaoxin Yang (Monaco), după 33 de minute. Yang este adversara sportivei Bernadette Szocs în Polonia!

Perechea formată din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de bronz în proba de dublu mixt, la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, prima la tenis de masă pentru delegaţia României la această competiţie.

Medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, precum şi Cătălin Chirilă la canoe simplu pe distanța de 500 metri, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la categoria 67 kilograme (kumite), de atleta Andrea Miklos la 400 metri alergare şi de scrimera Mălina Călugăreanu la floretă.

Medalii pentru România la Jocurile Europene din Polonia, au câştigat întrecerile ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike şi atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri.

Ştefan Comănescu a adus primul rezultat de top delegației române în Polonia. Bronz la Kumite! Ştefan este sportiv legitimat în cadrul Federației Române de Karate la CS Scorpion București și CS Dinamo București.

La categoria 67 kilograme, Comănescu a fost învins în semifinale de grecul Xenos Dionysios, cu 6-1.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea