Nouă medalii pentru România la Badminton! Maxim Iacob este jucătorul turneului

0
135
Nouă medalii pentru România la Badminton! Maxim Iacob este jucătorul turneului

Nouă medalii a obținut delegația României la Novi Sad! Junioriii români au participat la cel mai puternic turneu de badminton din Europa de Sud – Est, Serbian Youth and U17 International. Peste 800 de sportivi din 26 de țări au participat la ediția din acest an, un record pentru cele 11 ediții ale concursului.

Nouă medalii pentru România la Badminton! Maxim Iacob este jucătorul turneului

Nouă medalii pentru juniori, Luca Pandele(CSM Berceni) a obținut medalia de aur la simplu, iar Denisa Muscalu(CSM Berceni) și Laura Constantin(CSS 6 Bucuresti) bronz la simplu, la Novi Sad.

La turneul dedicat juniorilor la nivel sub 15 ani, Maxim Iacob (ACS Kids Tâmpa Brașov) a câștigat împreună cu Ioan Fircea(CSM Timișoara) proba de dublu băieți și împreună cu Andreea Costache(CSO Voluntari) proba de dublu mixt. O medalie de argint a obținut Matei Pandele(CSM Berceni) la dublu băieți U13, iar alte 3 medalii de bronz s-au obținut la proba de simplu fete U15, prin Irina Gherasim(CSU Galați), dublu băieți U13 prin Matei Pandele(cu un partener din Israel) și dublu fete U13, prin Amalia Vlad și Karina Fulop(ACS Kids Tâmpa Brașov).

În afara celor 9 medalii delegația română s-a mai întors cu două premii speciale. Maxim Iacob a primit astfel premiul de cel mai bun jucător al turneului Serbian Youth Internatioanal. El a jucat în total 15 meciuri, câștigând 14 și pierzând unul singur, în sferturile de finală la proba de simplu. De asemenea, Vlad Dehelean(CSUV Timișoara) a primit un premiu special din partea organizatorilor fiind singurul junior care a participat la toate cele 11 ediții ale turneului.

La turneul din Serbia, România a fost reprezentată de 39 de sportivi.

Sursa Madalin Gheorghe Iacob

La nouă medalii a ajuns și Delegația României de la Jocurile Europene până marți, după reușita tandemului de la tenis de masă format din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu. Aur au Claudia Mihaela Bobocea la atletism și Vlad Dascălu la MTB.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea