vineri, decembrie 1, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXSarah Thomas a devenit primul om din lume care traverseaza inot Canalul...

Sarah Thomas a devenit primul om din lume care traverseaza inot Canalul Manecii de 4 ori

  Sarah Thomas a devenit primul om din lume care traverseaza Canalul Manecii de 4 ori. Performanta este uluitoare. Sambata dupa miezul noptii a inceput Sarah sa inoate din Dover spre Franta. Ultramaratonul acvatic s-a incheiat marti dimineata pe tarmul Marii Britanii. 

Sarah Thomas a inotat timp de 54 de ore si 12 minute, fara oprire, in apele reci ale Canalului Manecii

Unic in istorie. Nimeni nu a mai reusit pana acum sa traverseze de 4 ori consecutiv Canalul Manecii. 4 persoane au facut-o de 3 ori, dar niciuna nu a mai incercat macar sa inceapa si a patra traversare. A facut-o americanca Sarah cu un efort supraomenesc. Ultimele ore au fost si cele mai vitrege . Pe langa epuizare, Sarah a mai trebuit sa se lupte cu valuri care o loveau din toate partile, vant si o bezna totala. Din cauza curentilor puternici Sarah a inotat in total 209 km !!!! fata de 136 cat ar fi facut in linie dreapta.

Prima imagine cu Sarah, dupa traversarea istorica, este pe plaja cu pietre de langa portul din Dover, inconjurata de membrii echipei sale. „Fenomenala Sarah”, „ïncredibila realizare”, sunt doar doua din sutele de mesaje de felicitare postate de fanii inotatoarei de 37 de ani pe pagina sa de socializare. 

Tot Sarah Thomas detinea recordul mondial pentru cea mai lunga distanta inotata vreodata in ape libere:

S-a intamplat in august 2017. Sarah a inotat in lacul Champlain, aflat la granita dintre statele New York si Vermont. Inotatoarea din Colorada a inotat atunci 166 de kilometri timp de 67 de ore, fara sa se opreasca.

In octombrie 2018 Sarah a fost diagnosticata cu cancer la san. A fost operata si a trecut prin mai multe sedinte de chimioterapie, dar nu a renuntat niciodata la visul ei de a deveni primul om care traverseaza inot Canalul Manecii de 4 ori consecutiv. Tot pe aimx.ro poti citi si despre performantele canotorilor romani la Balcaniada, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE