„Sase”, se intoarce Piciu’! Pe 6 august, la Campionatul Mondial de Atletism de la LONDRA

844

E 12 august. Ultima zi a Jocurilor Olipmice Londra 2012. La metrou este destul de multa aglomeratie pentru o zi de duminica. Ma indrept spre linia de finish a maratonului, undeva in zona Palatului Buckingham. Marius Ionescu alearga deja de o ora si jumatate cand reusesc sa trec de controalele de securitate. Ajung in locul destinat televiziunilor. Caut cel mai apropiat monitor. Incerc sa-mi imaginez ce este in mintea lui Marius. Romania nu a mai avut reprezentant la Jocurile Olimpice, in proba masculina de maraton, de 48 de ani. Stomacul il deranjeaza. Marius se opreste sa vomite si mai multi sportivi il depasesc. Are taria sa continue. Mai mult, incepe sa recupereze pozitie dupa pozitie. Multimea devine galagioasa pe margine. 85 de concurenti ajung la final. Marius este al 26-lea, cu timpul de 2 ore 16 minute si 28 de secunde. Castiga admiratia adversarilor pentru puterea si vointa de a trece peste momentele dificile si a continua efortul. Se putea si mai bine imi spune. Se putea…La 5 ani distanta Marius Ionescu este din nou in lumina reflectoarelor. Se intoarce la Londra „pentru o a doua sansa”. Pe 6 august va lua startul la Campionatul Mondial de atletism, pe un traseu ce va urma aproape 80 la suta malul Tamisei.

Mariu Ionescu: ” Dupa 5 ani de zile se intoarce roata „

Marius a facut o luna de pregatire la altitudine, la Piatra Arsa. Pana pe 1 august continua antrenamentele la Snagov, langa Bucuresti. „Antrenamentele au decurs conform planului, asa cum mi-am dorit. Am facut un semimaraton in 68 de minute si asta imi da incredere ca poate sa fie o cursa frumoasa. Sunt momente in care antrenamentele merg, iar concursul este un „dezastru” sau invers.” Cat despre Londra: ” O iau ca pe o a doua sansa. Dupa 5 ani de zile se invarte roata si ajung in acelasi punct din care am plecat. Sper sa fie mai bine ca atunci. Sunt optimist, dar in acelasi timp nu vreau sa visez cai verzi pe pereti. Mai putine vorbe si mai multe fapte…Imi doresc doar sa pot incheia maratonul in acelasi ritm in care incep cursa”, a declarat pentru aimx.ro cel mai valoros maratonist roman.

Temperatura ar putea crea probleme maratonistilor. Organizatorii au decis ca startul sa nu mai aiba loc dimineata devreme: baietii vor pleca la ora 10.55, iar fetele la 14. ” Temperatura ideala pentru a alerga un maraton este intre 8 si 10 grade dupa ultimele cercetari „, a spus Marius.

2018 va fi un an decisiv in cariera lui Marius Ionescu

Anul viitor va fi unul decisiv pentru sportivul nascut in Craiova. Dupa 17 ani de cariera internationala Marius Ionescu va trage linie in 2018. Obiectivul numarul unu va fi doborarea recordului national. In acest moment este la doar 30 de secunde de cel mai bun timp din istorie scos de un roman pe distanta unui maraton ( Catalin Andreica 2.12.30, 1978- Praga). 

 ” Sper ca acest record vechi in acest moment de 39 de ani sa nu apuce 40. Consider ca avand in spate o pregatire buna si o cursa care sa imi iasa cap coada pot cobora sub 2 ore 12 minute si 30 de secunde „- Marius Ionescu pentru aimx.ro

Indeplinirea acestui obiectiv ar insemna un motiv in plus de a continua pana la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. „La anul vom trage concluziile dupa 17 ani de competitii la nivel inalt. Va fi un moment 0. Voi vedea ce motivatie mai am, ce sustinere si voi decide ce este de facut.”

Despre Marius Ionescu:

  • recordul personal: 2.13.00 – Duseldorf, 2016
  • singurul roman care are in palmares 3 curse alergate sub 2 ore si 14 minute (2.13.32, 2.13.19,2.13.00)
  • doua prezente la Jocurile Olimpice: Londra 2012 , locul 26 cu timpul de 2.16.28 si Rio 2016, locul 37 cu 2.17.27
  • 3 prezente la Campionatele Mondiale

Credit Photo: Dorin Chiotea, CB PHOTO