3 scenarii posibile pentru Ultra Trail du Mont Blanc 2020

174

Desfasurarea UTMB 2020, cel mai important concurs de alergare montana de pe mapamond, ramane sub un mare semn de intrebare din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii competitiei „lucreaza” pe 3 scenarii posibile in functie de evolutia pandemiei. Peste 20 de mii de persoane au decedat in Franta pana marti la pranz dupa ce s-au imbolnavit de Covid 19. Numarul infectiilor cu noul coronavirus a trecut de 150 de mii.

Organizatorii iau in calcul 3 variante. In acest moment nici nu renunta la desfasurarea competitiei conform datelor initiale, dar nici nu garanteaza ca se va si putea tine concursul

Organizatorii Ultra Trail du Mont Blanc sunt asaltati de intrebari in aceasta perioada. Aproximativ 10 mii de alergatori ar trebui sa se bucure de traseele superbe, din proximitatea statiunii Chamonix, la finalul lunii august.

Intr-un mesaj postat pe facebook acestia spun ca se concentreaza pe 3 scenarii: concursul va fi mentinut conform datelor initiale (24 -30 august), amanarea competitiei pana la o data ulterioara sau anularea UTMB.

In ciuda faptului ca isi doresc desfasurarea evenimentului conform planului, oficialii cursei spun ca isi vor ghida actiunile astfel incat siguranta si sanatatea alergatorilor sa nu fie puse in pericol.

Presedintele Frantei, Emanuel Macron, a anuntat la inceputul acestei luni ca toate marile evenimente din Hexagon sunt anulate pana la sfarsitul lunii iulie.

Astfel, cea mai importanta competitie de ciclism de pe glob, Turul Frantei, s-a mutat in perioada 29 august – 20 septembrie, ceea ce ofera sperante ca si UTMB-ul sa se poata desfasura.

65 de alergatori romani ar trebui sa alerge in 4 curse: UTMB, CCC, TDS si OCC. 221 de sportivi au aplicat pentru a reprezenta Romania  

Robert Hajnal, Radu Milea, Cristi Manole sau Andrei Tale sunt 4 dintre romanii care au „viza” la UTMB 2020.

Tot pe aimx.ro poti citi un articol despre gafa Federatiei Internationale de Bitalon, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire