S-a deschis sezonul international de schi alpinism. Rezultatele romanilor.

0
736

S-a deschis sezonul de schi alpinism. La acest sfarsit de saptamana se desfasoara prima etapa din Cupa Mondiala. Locatia: Aussois, sud estul Frantei. Localitatea nu este atat de cunoscuta ca alte resorturi din Hexagon, dar ofera turistilor 55 de kilomeri de partii. Concursul are loc intre 19 si 22 decembrie, iar vineri a avut loc proba individuala. Viorel Palici a fost cel mai bine clasat roman.

Vremea nefavorabila i-a determinat pe organizatori sa le interzica sportivilor accesul in zonele de la mare altitudine

Vantul puternic a modificat traseul probei de individual. Startul si finishul au fost la doar cateva sute de metri de centrul localitatii, in zona destinata facilitatilor pentru schi. Concurentii au avut de parcurs un traseu cu 1700 de metri diferenta de nivel, incluzand 3 urcari. Italianul Robert Antonioli a castigat medalia de aur. A condus cursa de la inceput, dar a avut adversari puternici care au tinut aproape de el. S-a desprins spre final cand si-a demonstrat abilitatile de schior pe ultima coborare. A terminat cu timpul de 1 ora, 27 de minute si 15 secunde. La doar 9 secunde in spate a venit tot un italian Eydallin Mateo. Medalia de bronz i-a revenit lui Marti Werner, Elvetia: 1.27.47.

3 romani au luat startul in concursul seniorilor. Viorel Palici a reusit cel mai bun rezultat

schi alpinism rezultatele romanilor Viorel Palici (foto, CSA Steaua) a ajuns la finish pe locul 46. Timpul sau a fost de 1 ora, 40 de minute si 3 secunde.„A fost un traseu greu. La start a fost ploaie, iar sus batea vantul si ningea. Am fost aproape ca timp de cei din fata, insa ca pozitie nu prea”, a declarat Viorel pentru aimx.ro. Silviu Manea a terminat pe 52, in 1.44.43. Iar Rares Manea s-a oprit dupa doar 5 minute. Sportivul de la Dinamo a facut varicela in urma cu doar cateva zile, iar efectele bolii l-au tinut la pat.„Am incercat, dar m-am simtit foarte slabit. Nu puteam sa merg. Nu aveam forta si am renuntat dupa 5 minute. A fost o perioada in care nu am reusit sa mananc. Am avut dureri mari de cap”, a povestit Rares pentru aimx.ro.

Constantin Surdu a incheiat concursul juniorilor pe locul 14, din 24 de sportivi.Timpul sau a fost de 1.19.31. In concursul feminin Anca Alexandra Olaru a ajuns ultima la finish, cu 1.18.38.

Maine are loc concursul de sprint.

Autor: Vlad Lucian Arhire