Scrimera Bianca Pascu a câştigat titlul de campioană naţională la sabie

70
Scrimera Bianca Pascu a câştigat titlul de campioană naţională la sabie
sursa Facebook Bianca Pascu

Scrimera Bianca Pascu, legitimată la Dinamo a învins-o în finală pe Sabina Martiş de la CSA Steaua Bucureşti. Scorul a fost 15-4. Campionatul Naţional este organizat la Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Capitală.

Scrimera Bianca Pascu are șansa să revină pe planșă la nivel internațional în martie, după un an de pauză cauzată de pandemie.

Scrimera Bianca Pascu a câştigat titlul de campioană naţională la sabie

La startul competiţiei naționale au fost 31 de sabrere de la şapte cluburi, cinci din capitală şi două din Iaşi. Bianca a fost cea mai bună!

În semifinale, Bianca Pascu a trecut de moldoveanca Natalia Bugaevski (CSTA Bucureşti) cu 15-4, în timp ce finalista Sabina Martiş a învins-o pe Mihaela Chiţu (Riposta) cu 15-7.

Federația Internațională a anunțat că întrecerile la nivel mondial de scrimă se vor relua în martie. Sunt programate etape în Cupă Mondială, câte un concurs la fiecare armă. Se vor stabili clasamentele definitive pentru partuciparea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Punctele acumulate la întrecerile de la Budapesta, Kazan și Doha se vor adăuga celor strânse în sezonul precedent. Spadasina Ana Maria Brânză e pe primul loc în ierarhia mondială.

Întrecerea de la Kazan va fi prima pentru campioana olimpică din 2016, după operația la genunchi.

Între 10 și 14 martie va fi etapa de Cupă Mondială la sabie (feminin și masculin) în Budapesta, Ungaria. Va urma între 19 și 23 martie concursul la spadă, programat la Kazan în Rusia. Între 26 și 28 martie se ține concursul la floretă la Doha în Qatar.

”In 2019, inainte de inceperea sezonului eram prima sub linie in privinta calificarii la Tokyo 2020.
Stiam foarte bine ca intru in linie dreapta si ca nu mai e loc de intors sau de greseli! -a postat Ana pe pagina oficiala.

Pe AIMX cititi aici si despre recordul mondial de distanta la inot in ape inghetate stabilit in apele lacului Snagov de langa Bucuresti.

Autor Ovidiu Pețenghea