Se alearga in cetatea din Alba Iulia: „Asteptam un record de participanti”

620

  Se alearga din nou in cetatea Alba Iulia. Alba Iulia City Race este un eveniment ajuns la a 4 a editie. Este organizat de Primarie, dupa un concept al asociatiei Sport la Orice Varsta. 4 curse ii asteapta pe participanti in 22 septembrie. 

Inscrierile on-line sunt deschise la Alba Iulia City Race pana pe 14 septembrie

Semimaraton, cros de 10 kilometri, o mini-cursa in interiorul cetatii si kids race. Sunt cursele pe care le propun organizatorii pasionatilor de alergare. Sportivii vor avea parte si de o surpriza in kit. „Este singurul concurs din Romania cu tricou tehnic Compressport in kitul de participare. Am promis un super tricou de alergare si ne-am tinut de cuvant. Anul acesta ne asteptam si la un record de participanti: 600 de adulti si 200 de copii. Si concurenta va fi una puternica. De fapt, asa a fost la fiecare editie”, a declarat pentru aimx.ro Lucian Al Marii de la Asociatia Sport la Orice Varsta.

Startul si finishul au loc in Piata Cetatii din Cetatea Alba Carolina. „E o atmosfera foarte frumoasa, iar Cetatea arata incredibil. Alba Iulia este singurul smart city cu adevarat in Romania. E un adevarat laborator care incurajeaza foarte mult tehnologia. Cetatea este fantastica si e un motiv in plus sa participi”, a mai completat Lucian Al Marii.

Alba Iulia City Race 2018 ofera premii totale de 5000 de euro

2 sportivi din Kenya au ocupat primele doua pozitii in 2017 la Alba Iulia City Race. Maina Joel s-a impus in 1.19.50. A fost urmat de Kipkorir Wyclifee in 1.20.07. Primul roman a venit pe locul al treilea. Nicolae Soare a oprit cronometrul dupa o ora, 20 de minute si 45 de secunde. Gheorghita Vitalie a castigat de doua ori Alba Iulia City Race.In 2014 a fost urmat de Ionut Zinca, iar un an mai tarziu a fost secondat de Marius Ionescu. Crosul de 10 kilometri a fost castigat la editia precedenta de Dorin Rusu.

Curse Alba Iulia City Race:

Semimaraton: 21 de kilometri, 700 de metri diferenta de nivel, 50 la suta asfalt, 50 la suta trail. Timp limita: 4 ore

Cros: 10 kilometri, 300 de metri diferenta, 75 la suta asfalt, 25 la suta trail. Timp limita: 2 ore.

Cursa Cetatii: 2,7 kilometri, 100 la suta piatra cubica.

Inscrierile se pot face si la fata locului cu o zi inaintea concursului.Detalii aveti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire