Constantin Popovici participa la Red Bull Cliff Diving Mostar 2018

1117

Constantin Popovici participa in Bosnia la un nou concurs de sarituri de la mare inaltime. Popovici va evolua la o saptamana de la competitia Marmeeting din Furore-Italia.

„Am avut 3 sarituri, o saritura intermediara si 2 optionale. Am sarit foarte constant cu note de la 7,5 la 9. Am terminat pe pozitia a 4-a la doar 10 puncte de locul 3. A fost un concurs foarte puternic si aveam sanse sa termin pe podium daca la ultima saritura luam cu un punct mai mult de la arbitri.”

Constantin Popovici participa la Mostar, in Bosnia dup ce in Italia i-a lipsit foarte putin sa fie pe podiumul de premiere.

Constantin Popovici participa la Red Bull Cliff Diving Mostar 2018„Doar de o fractiune de secunda aveam nevoie sa ma pot indrepta pentru intrarea in apa ca saritura sa fie perfect verticala. Sunt foarte fericit cu locul 4. Am reusit sa ma clasez pe locul 1 in clasamentul wild card Red Bull. Anul acesta aceasta competitia(Marmeeting) a fost o colaborare cu Red Bull Cliff Diving. Cel mai bun clasat dintre wild card-uri a primit biletul de participare direct in finala de la Poligano a Mare-Italia. Intrecerea e programata pe 23 septembrie. Avand in vedere evolutia mea de la primul concurs la care am participat(Copenhaga) si acesta(Marmeeting) mi s-a mai oferit inca un wild card. Astfel particip la etapa Red Bull Cliff Diving – Mostar. Concurez acum in Bosnia-Hertzegovina  pe 8 septembrie.”

Primul roman care sare in High Diving,Constantin Popovici a inceput sa practice sarituri in apa la varsta de 8 ani.

Sariturile de la mare inaltime sunt periculoase, dar Popovici isi depaseste de fiecare data limitele. Anul trecut Constantin Popovici a avut o accidentare, dupa ce a sarit de la 20 de metri intr-o piscina prea mica si si-a rupt piciorul.
„Am avut dubla fractura. Au urmat doua operatii. Am facut recuperare si am participat la nationalele de anul acesta la Bacau in martie. Am vrut sa imi dedic anul acesta pentru a ma antrena la high diving 27 metri.”
Autor:Ovidiu Pețenghea