Se CALESC in TURCIA pentru ABSA CAPE EPIC

595

1000 de km in 10 zile. Acesta este obiectivul riderilor de la Team BikeXpert -Wild Olive. Catalin Spranceana si scriitorul belgian Hans Comijn si-au stabilit cartierul general pana pe 2 martie in regiunea Alanya, din Turcia. Este ultimul cantonament inainte de marea provocare: startul in una  din cele mai dure curse de mountain bike din lume: Absa Cape Epic ( Africa de SUD).

Absa Cape Epic sau TURUL FRANTEI din MTB surprinde de la un an la altul prin modificarile de pe traseu. Concurentii au de parcurs la editia din 2017 7 etape plus un prolog totalizand 691 de km si o diferenta de nivel de 15 mii 400 de metri.

 „Pana pe 2 martie vom pedala in Turcia. Ne-am propus o medie de 100 de km pe zi. Este al treilea an cand merg acolo in cantonament. Sunt conditii foarte bune de cazare, dar si de pregatire. Relieful este muntos. Vom pedala pe un drum de coasta pe care poti sa urci de la nivelul marii pana la 1000 de metri altitudine” a spus pentru aimx.ro, Catalin Spranceana.

Catalin a vorbit si de nivelul la care se afla in acest moment:” Sunt ceva emotii pentru ca nu mai avem mult timp pana la cursa. N-am mai avut intensitate in perioada asta. Pentru mine apogeul este in mod normal in lunile iunie, iulie. Daca ar fi fost atunci cursa nu as fi avut emotii ca nu sunt bine pregatit. Hans este un pic in fata mea. Sta mai bine in acest moment pentru ca a efectuat deja un stagiu de pregatire de 2,3 saptamani in Tenerife.”

In Turcia Catalin si Hans se vor pregati impreuna cu lotul de la Dinamo Bike Expert. In total 22 de sportivi intre care 9 amatori.

Program de antrenament Turcia :

  • 100 de km pe zi, intensitate, forta ,anduranta.

     Bicicleta lui Ciprian pentru Absa Cape Epic:

  • un MTB Full Suspension, cu amortizor fata/spate. Greutate: 10kg 400. Firma: Cube.

    Bicicleta lui Hans pentru Absa Cape Epic:

  • un MTB HardTale cu amortizor doar pe fata. Firma: Cube.

      Echipament personalizat pentru Absa Cape Epic:

Absa Cape Epic se va desfasura intre 19 si 26 martie. aimx.ro va va informa zilnic cu tot ceea ce este important si se intampla in Africa de Sud.