Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului se vor desfăşura în condiţii speciale

84
Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului se vor desfăşura în condiţii speciale
Sursa Bucharest RUNNING CLUB

Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului vor avea limită de 10.000 de participanţi. Cursele ambelor competiţii vor fi împărţite pe parcursul a câte două zile.

Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului vor beneficia de mai multe starturi, pentru a putea respecta regulile de distanţare în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei.

71% dintre persoanele care au participat anii trecuţi la Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului s-au vaccinat deja şi 93% preferă competiţiile cu participare de grup, în locul celor virtuale. Conform unui sondaj realizat de Quantix Marketing Consulting,

Semimaratonul Bucureşti OMV Petrom este programat pe 4 și 5 septembrie. Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank se ține pe 30 și 31 octombrie.

Traseele pentru toate cursele vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.rowww.bucharest-marathon.com.

Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului se vor desfăşura în condiţii speciale

Zonele de alergare din Piaţa Constituţiei şi zona Parcului Izvor vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă. Accesul va fi permis pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi.

”Fiecare cursă, de 42, 21, 10 şi 5 km, sau ştafetă, va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri. Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie”, a afirmat Paolo Ottone, director tehnic al curselor.

Anul trecut Maratonul București, programat să se desfășoare în weekend pe străzile din centrul Capitalei, sa anulat în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în Capitală. La maraton își anunțaseră prezența 250 de alergători care doreau să obțină un loc într-un clasament acreditat internațional care îi putea califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipa României va participa la eveniment cu 85 de sportivi calificați care vor concura la 13 sporturi. COSR a declarat că face tot posibilul să protejeze sănătatea atleților, iar aceștia „sunt în proporție de 90% vaccinați”.

Pe AIMX aflați aici și despre AUTISM 24H, Mamaia: Ultra, nisip, prieteni și o cauză nobilă.