Robert Glință rămâne primul!Luna viitoare încep Jocurile Olimpice

76
Robert Glință rămâne primul!Luna viitoare încep Jocurile Olimpice
sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Robert Glință rămâne primul calificat și acum primul echipat pentru Tokyo! Înotătorul Robert Glință a primit echipamentul oficial al Team Romania pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. La Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani, campionul european la înot și primul sportiv român calificat la întrecerea olimpică din Japonia a fost încântat de echipamentul primit și mândru să poarte tricoul Team Romania.

Robert Glință rămâne primul sportiv din lotul României cu biletul pentru Japonia, acum este echipat și gata de start pentru 23 iulie, la Tokyo, când Team Romania va defila la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice.

Robert a devenit în premieră campion european cu timpul 52.88. A fost a doua medalie cucerită la Budapesta în competiția continentală!Podiumul a fost completat de spaniolul Gonzalez De Oliveira cu 52.90 și de Apostolos Christou, grecul cronometrat în 52.97. În calificări la 100m spate cu Robert Glință și Daniel Martin la start Robert a scos un nou Record Național (53:26). 

Robert Glință e vicecampion european  la 50 metri spate la Campionatul European de la Budapesta. Robert a terminat proba în 24,42 secunde.  Proba a fost câştigată cu un nou record mondial de rusul Kliment Kolesnikov în 23,80.

Robert Glință (24 de ani) antrenat de Mugur Tomescu a terminat cursa cu 00,15 secunde mai bine ca în semifinală. Robert a mai cucerit argintul la Glasgow, în 2018, tot în proba de 50 m spate!La Europenele în bazin scurt, sportivul de la CS Dinamo mai are două medalii de bronz, la 100 metri spate, la edițiile de la Copenhaga (2017) și Glasgow (2019).

Robert a practicat la început karate, după care, la nouă ani a dorit să învețe să înoate în Bazinul Olimpic din Pitești. După câteva luni a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Piteștii, sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu.

Pe AIMX aflați aici și despre întrecerea de alergare 24H, Mamaia: Ultra, nisip, prieteni și o cauză nobilă.

Autor Ovidiu Pețenghea