Silviu Stoica s-a clasat pe locul 4, cu PB, la Campionatul Balcanic de Maraton

225

Silviu Stoica s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Balcanic de Maraton. Competitia s-a desfasurat la Kiev, in Ucraina. Brasoveanul a fost singurul reprezentant al Romaniei. El a reusit cel mai bun timp al carierei, pe aceasta distanta, coborand sub 2 ore si 30 de minute. Balcaniada de Maraton a fost castigata de un sportiv din Turcia.

Silviu Stoica s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 2 ore, 29 de minute si 43 de secunde

Stoica a fost la 50 de secunde de locul 3. Campion Balcanic a devenit turcul Huseyn Can cu timpul de 2 ore, 19 minute si 22 de secunde, aflat tot la cea mai buna performanta a carierei. Rezultatul este cu atat mai valoros cu cat Stoica a alergat cu doar o saptamana inainte la Campionatul National de 50 de kilometri, in jurul Arenei Nationale. A terminat atunci pe 4 si a bifat maratonul in 2 ore si 30 de minute reusind sa coboare si el sub fostul record national la 50 de kilometri.

Drumul pana la Kiev a semanat cu un ultra in doua etape. A fost nevoit sa mearga cu masina si a petrecut la volan mai bine de 17 ore. La fata locului a avut parte si de „surprize-surprize”:

Silviu Stoica in timpul Campionatului Balcanic de Maraton

„Traseul a fost asa cum nu era prezentat pe site. Aparea ca fiind plat, dar s-au strans per total aproximativ 260 de metri elevatie. Ce adun peste 200 nu prea mai consider un traseu de viteza. S-a alergat pe o bucla de 10,5 km in centrul orasului. Organizarea a fost foarte buna, la fel si conditiile de cazare puse la dispozitie de ucrainieni. Federatia lor ne-a primit foarte bine, iar pe langa Campionatul Balcanic de Maraton au avut loc si curse de amatori incepand de la 5 kilometri si pana la „nord-walking”, a declarat Silviu Stoica la intoarcerea in tara pentru aimx.ro.

Silviu Stoica: „Conditia omului este sa incerce sa evolueze si nu ma voi abate de la aceasta regula”

In varsta de 33 de ani si fost fotbalist pana la nivelul Ligii a treia, Silviu Stoica a facut o „recenzie” a evolutiei sale in Ucraina: „Am alergat cu doar o saptamana in urma asa ca sunt multumit de mine. Am plecat pe timpul meu. Am vrut sa fac 2.29.59. Asta era dorinta si acolo am mers. Nu am stiu ca ucraineanul din fata mea a scazut ritmul si a terminat la doar 50 de secunde in fata. Poate daca aflam asta in timpul cursei alta era povestea si fortam. Voi incerca sa evoluez in continuare. Nu pot sa spun in acest moment cat sunt capabil sa cobor pe distanta maratonului. De anul trecut, din octombrie, am reusit sa micsorez timpul cu 5 minute, ceea ce mi se pare enorm. Iau totul pas cu pas. Majoritatea maratonistilor isi ating varful de forma pe la 36, 37 de ani… O sa caut sa cresc cat pot de mult si la fiecare concurs sa mai pun secunde, un minut, doua. Totul cu rabdare…”.

Silviu Stoica pe strazile din…Kiev,25 aprilie 2021, Campionatul Balcanic de Maraton

Silviu Stoica este antrenat de Ioan Moisa si alearga ca si sportiv legitimat ( la Stiinta Bucuresti) de doar doi ani.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre performantele nepamantesti ale lituanianului Sorokin, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Kyiv Euro Marathon Facebook