SKIMO Vertical Race Azuga „ofera” medaliile la Campionatul National de Vertical

609

SKIMO Vertical Race Azuga este un concurs de schi alpinism ajuns la a doua editie. Se desfasoara sambata, 5 ianuarie, pe partia Sorica din Azuga. Concursul este considerat si proba de ”VERTICAL” a Campionatului Național de Schi Alpinism. Cei mai valorosi sportivi romani in aceasta disciplina se vor afla la start. Traseul are 2100 de metri lungime, cu 570 de metri diferenta de nivel.

SKIMO Vertical Race Azuga are startul la baza partiei Sorica si finish-ul la „telegondola”

Skimo Vertical Race AzugaProba de VERTICAL a aparut in competitiile internationale de schi alpinism in anul 2004. Concursul de la Azuga este organizat de Rares Manea (Skimo Team), in colaborare cu Radu Stanciu (clubul Caraiman). Rares este si campionul national en-titre in proba de individual. Sportivul de la Dinamo (foto) a castigat prima editie a concursului. A vorbit pentru aimx.ro despre intrecerea care tine loc si de campionat national. „La prima editie am avut 65 de participanti. Scopul principal este promovarea schi alpinismului. In cadrul Campionatului National se vor oferi medalii la categoriile cadeti, juniori si seniori. La start vom avea insa si copii cu varste incepand de la 8 ani. Skimo Vertical Race Azuga este un concurs in care se pleaca din block-start. Este vorba de un traseu numai in urcare. Castiga cine trece primul linia de finish.”

Rares Manea dezvaluie si obiectivul sau in cursa de maine: „Trebuie sa castig. Si voi face tot posibilul sa trec primul linia de sosire. Concurenta este insa una foarte puternica. Proba de VERTICAL este o proba de forta, de tras. Nu e foarte importanta tehnica, in sensul ca nu te ajuta foarte mult. Si un sportiv puternic, din schi fond de exemplu poate face o figura frumoasa intr-o astfel de proba”.

 Stratul de zapada de pe partia SORICA, din Azuga, are peste jumatate de metru

O parte dintre concurenti au sosit inca de ieri la Azuga si au testat traseul. Zapada este buna si din belsug. Atat zapada artificiala, cat si naturala. aimx.ro a stat de vorba si cu Viorel Palici, campionul national en-titre al probei: „Nu sunt in cea mai buna forma pentru ca e de-abia inceput de sezon. Obiectivul meu este insa clar: vreau sa fiu primul. Am facut un antrenament deja pe tot traseul. Ma astept la un timp de la 23 de minute in sus.”

Skimo Vertical Race Azuga are startul la ora 10 dimineata.

Autor: Vlad Lucian Arhire