Eduard Grosu vrea sa faca performanta pentru Marseille. Bilantul victoriilor in ciclism

651
Eduard Grosu vrea sa faca performata pentru Marseille. Bilantul victoriilor in ciclism

Eduard Grosu vrea sa fie si mai bun in 2019, dupa 7 victorii anul trecut. Eduard a concurat 5 ani la Nippo Vini Fantini, iar pentru campionul national la sosea a inceput o noua campanie cu Delko Marseille. Pentru noul sezon de ciclism, Grosu vrea sa fie liderul echipei franceze.

Doua sezoane are prevazute Edi la echipa pro-continentala franceza Delko Marseille Provence KTM. Visul de a participa pentru prima data in Turul Frantei poate fi transormat atat de echipa care se afla in plutonul profesionist din 2011, cat si pentru Grosu.

Eduard Grosu vrea sa concureze in Turul Frantei dupa doua participari in Il Giro in 2015 si 2016.

La Delko Marseille, Grosu va evolua cu Javier Moreno, care a concurat la Movistar si Mauro Finetto, fost castigator in Turul Sibiului.

In 2018 Eduard a inceput in februarie cu un loc doi la sprint in prima etapa din Tour Provence intre Aubagne › Istres. Prima victorie a venit in Turul Croatiei pe 18 aprilie. Competitie in care a castigat in clasamentul pe puncte.

Edi a avut trei clasari in top 3. Ciclistul de la echipa italiana Nippo–Vini Fantini s-a impus in ierarhia pe puncte dupa ce a concurat si in Olanda.

„Turul Croatiei era unul din obiectivele mele. Am venit dupa Amstel unde am lucrat pentru colegii mei si am concurat ca sa fiu in forma in Croatia.”-Eduard Grosu in EXCLUSIVITATE pentru AIMX dupa intrecerea castigata in Croatia.

Eduard Grosu a castigat „Proba Adevarului” la Campionatele Nationale de Sosea in judetul Sibiu. Pentru al doilea an consecutiv Grosu a reusit sa-si apare titlul de campion national la proba de contratimp! A fost un contratimp destul de dificil pentru ca in momentul startului a inceput o ploaie torentiala. Dupa aproximativ un sfert de ora de asteptare, startul a fost amanat.

„Am fost nevoit sa folosesc roata lenticulara pe care o pregatisem crezand ca o sa fie traseu uscat.  Am pierdut putin timp la intoarcere. Am luat startul. Am mers foarte bine pe prima parte care era in urcare. Aveam un avans de 33 de secunde iar apoi pe primul viraj de intoarcere mi-a fugit bicicleta. Am prins o rafala de vant si cum aveam roata plina pe spate si roata de 80 de mm pe fata (foarte inalta) bicicleta a inceput sa trepideze si m-a scos foarte urat in viraj. A fost o bucata de 5 km in care nu am mai riscat si am pierdut ceva timp fata de Cristea care a venit pe locul doi. ”-Eduard Grosu declaratie in EXCLUSIVITATE pentru AIMX

Eduard Grosu a castigat „Proba Adevarului” in fata lui Cristea! Pe trei a fost Carol Eduard Novak.Eduard Grosu vrea sa faca performata pentru Marseille. Bilantul victoriilor in ciclism

Dupa dubla reusita „Road Race, ITT” de la Nationale, Eduard a mai castigat in Romania. Grosu a incheiat cu o victorie sezonul de ciclism. Campionul national pe sosea si-a trecut in palmares titlul national si la ciclocros.

Eduard Grosu vrea si in acest an sa se remarce pe plan international. In 2018 Eduard a castigat si in China. Au fost 3 etape adjudecate in Turul Qinghai Lake.

Autor: Ovidiu Pețenghea