Skyrunning: victorie si record pentru Ingrid Mutter in Franta

978

     Ingrid Mutter are Tara Bascilor la picioare. Sportiva a castigat cursa „LA Skyrhune” si a stabilit si un nou record al competitiei la feminin. Acesta a fost ultimul concurs inaintea Campionatului European de Skyrunning. ” Sunt in cel mai bun moment al meu in acest an”, a spus imediat dupa cursa Ingrid pentru aimx.ro

   Victorie superba pentru Ingrid Mutter intr-un concurs de Skyrunning din Franta

Cursa „La Skyrhune” se desfasoara in Tara Bascilor chiar pe granita dintre Franta si Spania. Cartierul general este oraselul Ascain, din Franta. Localitatea superba se afla intre Muntii Pirinei si Oceanul Atlantic.”Nu va lasati pacaliti de distanta scurta de doar 21 de kilometri si nu subestimati gradul de dificultate. Profesionistii vor fi incantati de traseu, iar pentru incepatori va fi o adevarata provocare„, precizeaza organizatorii.

Ingrid Mutter a facut o cursa excelenta. A alergat traseul in doua ore, 19 minute si 52 de secunde. A ocupat locul 1 si a batut recordul comeptitiei ( 2.23.28), chiar de fata cu detinatoarea lui si principala favorita, frantuzoaica Celine Lafaye. Lafaye a venit pe doi.

Aveam in plan sa stau cat pot de mult in spatele ei. Dupa primul kilometru m-am trezit ca sunt prima si mi-am zis ca nu este o idee buna. Am hotarat insa ca trebuie sa trag ca sa raman in fata. La urcarea pe varful cel mai inalt, la Rhune ( aproape 1000 de metri altitudine ) am depasit multi baieti, iar fetele nu se vedeau in spate. Atunci mi-am zis ca voi castiga cursa, insa recordul am vazut ca il bat abia in ultimul kilometru cand m-am uitat la timp. A fost o cursa foarte frumoasa. Mi-a placut mult.” – Ingrid Mutter pentru aimx.ro
 „La Skyrhune” a fost ultimul concurs pentru sportiva Ingrid Mutter  inainte de Campionatul European de Skyrunning.
   „Cred ca traversez varful de forma al acestui an. Ma simt mai pregatita fata de cum am fost la Campionatul Mondial din luna august. Si acum vor veni  fete foarte valoroase si sper sa imi revin pana saptamana viitoare.”
Credit Photo: facebook „La Skyrhune”