Mariana Nenu este prima romanca finisher la Ultra Spartathlon (GRECIA)

3487

  A „razbunat” Ultrabalaton la Spartathlon

    30 septembrie 2017. Ora 16,50 de minute si 29 de secunde. Este momentul in care Mariana Nenu trece linia de sosire la Ultra Spartathlon. O ora care ii va ramane adanc intiparita in minte si suflet. Mariana Nenu trece finish-ul si devine prima femeie din Romania care reuseste sa incheie acest concurs istovitor: 246 de kilometri, cu un dead-line de 36 de ore. „Sunt extrem de bucuros. Stiu cat de mult a muncit si cat de greu i-a fost” este reactia lui Florin Ionita pentru aimx.ro, primul reprezentant al Romaniei care a trecut acea linie de sosire ( locul 42 in 2016, cu timpul de 30 de ore, 48 de minute si 25 de secunde).

In ultimele doua luni Mariana si-a sacrificat viata sociala si si-a dedicat tot timpul antrenamentelor, odihnii si job-ului. A fost determinata si super motivata sa termine cei 246 de kilometri.”Fantoma” Ultrabalatonului a urmarit-o mult timp: atunci cursa s-a incheiat in ambulanta, dupa 161 de kilometri.

” I-am spus ca este mult mai greu ca la Ultrabalaton. Cred ca unul dintre sfaturile cele mai importante a fost acela de a nu mai pleca cu ideea ca va castiga cursa. Nivelul la care se afla alergarea ULTRA in Romania nu ne permite in acest moment sa abordam la acest mod astfel de competitii” – Florin Ionita pentru aimx.ro

Nascuta pe 18 iulie 1974, Mariana Nenu a dovedit ca este o invingatoare. A incheiat Spartathlon-ul pe locul 142 dupa 33 de ore, 49 de minute si 24 de secunde. 95 la suta din cei 246 de kilometri se alearga pe sosea, 4 la suta pe trail si doar 1 la suta pe poteci de munte. „Pentru mine cel mai dificil aspect a fost faptul ca se alearga in poluare. Traficul nu este oprit si e unul destul de intens. Toate noxele le iei direct in nas”, ne-a mai marturisit Florin.

Romanul Andrei Nana care reprezinta insa Statele Unite ale Americii a devenit finisher pentru al cincilea an consecutiv. A terminat pe locul 107 in 32 de ore,52 de minute si 20 de secunde. Andrei este si antrenorul echipei SUA de Spartathlon.

Credit Photo: Pixel Pro Sport