Sorin Andrici va alerga doua curse de 6 zile in 4 luni: Mondialul si Transylvania 6 Days

236

Sorin Andrici, 47 de ani, a fost unul dintre cei 3 romani care a participat la prima editie a ultramaratonului Transylvania 6 Days, Reghin. Alergatorul, nascut la Tulcea, a incheiat competitia din vara lui 2022 cu 576, 253 km. A fost prima sa cursa de 6 zile de alergare din cariera. In urmatoarele 5 luni va mai bifa inca doua. „M-am inscris pentru a-mi testa limitele. Cu siguranta ma voi intoarce in vara pentru ca sunt oameni dragi care ma asteapta acolo”. aimx.ro este partener media al Festivalului International de Ultramaraton Transylvania 6 Days. Competitia se desfasoara intre 26 iunie si 2 iulie si ofera alergatorilor posibilitatea de a alerga in curse de 6 zile, 72, 48, 24 sau 12 ore.

Sorin Andrici va reprezenta Romania in luna martie la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile din Italia

Sorin Andrici este pregatit pentru a „ataca” un rezultat mare in Italia, la Campionatul Mondial.

„Voi reprezenta România atât la individual cât și la echipe! Voi da tot ce pot. Veți vedea acolo cea mai bună versiune a mea, un alt SORIN Andrici! Va fi o concurență incredibilă, iar acest lucru mă va motiva cu siguranță! Ca și obiectiv, vreau să simt la sfârșitul celor 6 zile de ultramaraton că am dat absolut tot ce puteam pentru mine, pentru sutele de prieteni care mă vor susține și bineînțeles pentru țara mea, ROMÂNIA!!! Alături de mine va fi soția mea, Veronica. Ea va fi „echipa mea de suport”, a declarat pentru aimx.ro Sorin Andrici.

Tulceanul a inceput sa faca sport la varsta de 40 de ani. Alearga aproximativ 400 de kilometri pe saptamana, dar a terminat si 3 Full IronMan. Sorin Andrici este antrenat de Mihai Ivanov de la clubul Aqua ‘Vita Delta Tulcea Triatlon.

Sorin Andrici pe „bucla” de la Reghin

„Prin practicarea sportului am satisfacția că am cunoscut mulți oameni frumoși. Prin sport am reușit să susțin multe cauze umanitare. Am promovat mai multe discipline sportive”, a mai punctat Sorin.

Sorin Andrici vorbeste si de prima sa experienta intr-o cursa de 6 zile: Transylvania 6 Days.

„M-am înscris la Transylvania 6 Days pentru a-mi testa limitele! Mereu am în minte această întrebare: oare cât rezist și până unde pot să merg!? Am început de la curse mici, dar mă atrage mai mult un ultramaraton de 6 zile! Aici e vorba de strategie, de volumul de kilometri acumulat în antrenamentele anterioare! Am rămas surprins de puterea mea mentală. Sunt antrenat aici, dar am avut probleme fizice și o tactică complet greșită!”

Sorin a inceput in forta cursa pe care a condus-o la inceput. A incheiat insa pe locul 4, cu 576,253 kilometri parcursi.

„M-am înscris la această cursă dat fiind faptul că e prima de acest gen în România, iar organizatorul, Andrei Bontiu, este unul din cei mai titrați ultramaratoniști din România și nu numai! M-a surprins într-un mod foarte plăcut atmosfera: voluntari veseli , maseuri gata să intervină, asistente medicale care au dat dovadă de profesionalism. Toate acestea au format un tot unitar rezultând o organizare ca la carte” a dezvaluit Sorin Andrici, care lucreaza in Jandarmeria Romana – Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea din 1996, dupa ce a absolvit Școala de Subofițeri „Grigore Alexandru Ghica“ de la Bumbești-Jiu.

Pasionat si de pictura, Sorin Andrici este unul dintre cei 17 ultramaratonisti care s-au inscris deja la cursa de 6 zile de alergare din cadrul Transylvania 6 Days, editia a doua.

„Am fost dezamăgit de rezultatul meu, dar pe de altă parte mi-am atins scopul pentru care am participat! Am văzut în ce stadiu mă aflu! Cele mai pregnante amintiri sunt acele momente când alergam singur, târziu în noapte, iar eu duceam o luptă a mentalului cu toată durerea pe care o suportam din ce în ce mai greu! Se simțea lipsa antrenamentelor specifice unui așa zis ” ultramaraton monstru”!” a rememorat Sorin pentru aimx.ro.

Concursul a fost castigat de Stimionaris Athanasios, Grecia, cu 705,596 km. Recordul national al Romaniei la 6 zile de alergare este detinut de Nicu Buceanu: 762,162 km la concursul Across the Years, Phoenix, Arizona.

Detalii despre Transylvania 6 Days si inscrieri, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire