sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTRobert Glință este în topul performanțelor mondiale. Postare după retragere

Robert Glință este în topul performanțelor mondiale. Postare după retragere

Robert Glință este un sportiv care a marcat natația din România și înotul la nivel internațional. Robert a anunțat în ianuarie pe contul personal de Facebook că se retrage din sportul de performanță la doar 25 de ani.

Robert Glință este în topul performanțelor mondiale. Postare după retragere

Robert Glință a avut evoluții remarcabile la 50 de metri spate. Apariția lui în topul istoric vine să confirme valoarea sportivului care a reprezentat România cu succes la cele mai tari competiții de natație.

Robert Glință, primul român medaliat cu aur pentru România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, reușea să aducă de la Budapesta, după o pauză de 17 ani, o medalie de la Europene – ultima realizare fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 metri liber.

Performanța lui Robert era apreciată de singurul înotător român medaliat la Jocurile Olimpice, Răzvan Florea.

„Excelentă prestație, felicitări omule, felicitări familiei și celor care te îndrumă.”, a scris Răzvan Florea pe pagina sa de Facebook.

Robert Glință, primul român campion european la natație, înoată la Mondiale

La 50 de metri spate, Robert Glință are în palmares două medalii de argint la Campionatele Europene de la Glasgow în 2018 și la Budapesta în 2020. Robert are și o medalie de bronz la Europeanul de la Kazan, din 2021. Robert Glință a ajuns în finală la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, la Rio 2016 și Tokyo 2020.

„Resursele sunt epuizate și este timpul să mă ocup și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar un om” – spune, Robert Glință în postarea de pe pagina de socializare.

Născut pe 18 aprilie 1997, la Pitești, Robert Glință este alături de David Popovici un ambasador al României. David continuă și rămâne reperul natației și un promotor al sportului pentru performanță.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE