Spartan Race Sovata te asteapta: curse cu sau fara obstacole, spirit, autodepasire, competitie si aventura

0
210

Statiunea Sovata va găzdui pe 28 octombrie un eveniment remarcabil pentru toți iubitorii sporturilor extreme: Spartan Race Sovata 2023. Evenimentul are deja aproape 1600 de competitori înscriși, din 14 țări ale lumii și se așteaptă ca la start să se alinieze peste 2000 de participanți. Te poti inscrie la cursele cu obstacole Sprint – 5 km si Super – 10 km, dar si de alergare montana – 10 kilometri, fara obstacole. Cursele pentru copii ( 4-14 ani) vor avea distanța și dificultatea traseelor fi în funcție de vârsta acestora.

Cine se poate inscrie la Spartan Race Sovata ?

Indiferent de nivelul de experiență, competiția oferă diferite categorii de curse pentru a se potrivi tuturor participanților, de la începători până la sportivi avansați. Prin depășirea obstacolelor complexe, participanții vor dobândi o încredere sporită în propriile capacități și vor crea amintiri de neuitat.

Sportivii avansați vor putea concura fie la categoria Elite, fie la cele 10 grupe de vârstă ale categoriei Age Group, unde fiecare dintre primii 3 clasați vor fi premiați.

Începătorilor li se recomandă participarea la cursa Sprint (5km cu 20 de obstacole) în categoria Open, unde chiar vor putea beneficia, la unele obstacole, de ajutorul celorlalți participanți, dacă simt nevoia și voluntarii de la obstacol permit acest lucru.

Cei mai determinați vor putea accepta provocarea cursei Super (10km cu 25 obstacole), unde crește ușor complexitatea obstacolelor și lungimea traseului.

Iar pentru cei care doresc doar o alergare de 10km, fără obstacole, în acest cadru pitoresc al stațiunii Sovata, evenimentul le oferă cursa Trail.

Cursa Specială pentru Persoanele cu Dizabilități

Un aspect remarcabil al Spartan Race Sovata 2023 este includerea unei curse speciale destinată persoanelor cu dizabilități. Această cursă inspirațională oferă oportunitatea pentru participanții cu diverse dizabilități să experimenteze bucuria competiției și să își depășească propriile bariere. Prin încurajarea incluziunii și diversității, evenimentul dorește să sublinieze că spiritul de învingător se află în fiecare individ, indiferent de circumstanțele personale.

Beneficiile Vizitatorilor

Spectatorii și vizitatorii sunt, de asemenea, invitați să se bucure de atmosfera specială a evenimentului într-un cadru de vis. Ei vor avea acces la zone speciale de divertisment, standuri cu produse specifice și zone de relaxare. Familiile și prietenii vor putea petrece timp de calitate împreună, bucurându-se de priveliștile pitorești ale locației și de atmosfera de festival sportiv.

Cel mai important însă este ca vizitatorii să susțină activ participanții de-a lungul traseului cursei, precum și la obstacole.

Un moment de atracție special îl reprezintă cursele copiilor care pot participa și ei începând cu vârsta de 4 ani la competiție, bineînțeles pe un traseu gândit special pentru ei.

Atracțiile Locației

Sovata, cunoscută pentru frumusețea sa naturală și resursele termale, oferă o serie de atracții care completează perfect atmosfera evenimentului.

Zona turistică din Sovata oferă o combinație de peisaje montane, lacuri unice în lume și păduri care pot fi explorate de oricine dorește o evadare din zona urbană. Sovata și împrejurimile stațiunii au toate calitățile naturale necesare pentru o aventură spartană pe cinste!

Zona de start/finish se va situa în imediată apropiere de Lacul Ursu. Numit și „Marea Moartă a Europei”, deține recordul lacului cu cea mai mare concentrație salină de pe planetă, fapt ce îl face unic în lume. Unicul lac helioterm din Europa și cel mai mare astfel de lac din lume Lacul Ursu este cel mai cunoscut dintre lacurile helioterme ale stațiunii Sovata.

Spațiile de cazare și restaurantele locale vor oferi experiențe autentice, iar atmosfera caldă a comunității va face ca această experiență să fie cu adevărat memorabilă.

Comunitățile Spartan STG

Spartan Race a inițiat un concept de coagulare a celor cu spirit Spartan creând cadrul în care oricine se poate antrena în mod specific acestor curse. STG sau Spartan Training Group este denumirea acestor grupuri prezente în 15 orașe din România unde săptămânal iubitorii acestui sport se întâlnesc și se antrenează împreună. Grupurile sunt în continuă creștere și îi așteaptă pe cei care doresc să afle cum se pot pregăti pentru a participa la aceste curse.

Voluntariat la Spartan Race

Evenimentul oferă deasemenea posibilitatea de participare ca voluntar la eveniment. Organizatorii așteaptă persoane doritoare de a se implica într-un eveniment sportiv de amploare, de a se valorifica la nivel social, de a fi un factor de inspirație prin energia transmisă sau de a trăi experiențe noi și prețioase să ia legătura cu ei, pentru a afla detaliile și beneficiile oferite.

Dacă ești pasionat de sport, aventură și comunitate, aceasta poate fi o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul și de a contribui la succesul unui eveniment de renume.

Despre Spartan Race

Spartan Race este liderul global în organizarea curselor de obstacole, oferind evenimente deosebite în peste 40 de țări. Misiunea Spartan este de a transforma vieți prin încurajarea oamenilor să-și depășească limitele și să-și descopere adevărata putere interioară.

Pentru mai multe informații despre Spartan Race Sovata 2023, detalii de înregistrare și programul evenimentului, vă rugăm să vizitați website-ul oficial al evenimentului: ro.spartan.com

Înscrieri:

Înscrieri online se pot face până în data de 22 octombrie inclusiv, accesând pagina: https://shorturl.at/lmtw8

Pentru ajutor puteți accesa acest ghid video despre înscrieri: https://bit.ly/3Lr71qy

Cei doritori se vor putea înscrie și la fața locului în funcție de locurile disponibile.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Sovata și Visit Sovata.