Constantin Popovici merită susținut! E primul și în Red Bull Cliff Diving!

0
184
Constantin Popovici merită susținut! E primul și în Red Bull Cliff Diving! Constantin Popovici of Romania dives from the 27 metre platform during the final competition day of the fifth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series at Polignano a Mare, Puglia, Italy on September 22, 2021. // Dean Treml / Red Bull Content Pool // SI202109220256 // Usage for editorial use only //

Constantin Popovici merită susținut! Săritorul legitimat la CSM Bacău a devenit cel mai titrat sportiv al zonei în acest moment. Și recunoștința din partea politicienilor locali nu apare! Bacăul are un campion mondial! Performanța merită răsplătită! Succesul nu vine oricum, doar din talent, deși ”Costa” are talent, știe cum să se motiveze și împreună cu Adrian Gavriliu se reinventează permanent. Ca să ramâi numărul unu mondial nu e suficient! Sponsori, sprijin local, investiție pentru performanță asta se întâmplă în orice țară care nu tratează sportul la capitolul ”și altele”.

Constantin Popovici merită susținut! E primul și în Red Bull Cliff Diving!

Constantin Popovici merită susținut! Antrenorul său, Adrian Gavriliu, recunoaște că are o legătură specială cu sportivul care a devenit o legendă a săriturilor în apă de la mare înălțime”.

În iunie 2023, în Statele Unite ale Americii, Constantin a început la Boston, campania din acest an în cea mai tare competiție. Cu un total de 492.9 puncte, sportivul român s-a clasat pe primul loc. Cu o etapă înainte de finalul acestui circuit mondial, Costa Popovici e creditat cu prima șansă la titlul mondial.

Constantin Popovici s-a impus și la Paris în seria Red Bull! A fost a doua victorie în acest sezon. Anul trecut, Cătălin Preda câștiga la Paris. În capitala Franței, sportivii s-au lansat de pe platforma de la 27 de metri montată în Portul Debilly. A fost plonjon în Sena, chiar în apropierea Turnului Eiffel.

Constantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull Cliff Diving
Sursa foto Facebook, FRNPM

Constantin Popovici se impunea la Paris în seria Red Bull Cliff Diving după victoria de la Boston!

Constantin Popovici impresionează în Franța după ce a câștigat și în Statele Unite ale Americii. La o săptămână după ce a câștigat întrecerea la sărituri în apă de la mare înălțime, la Fort Lauderdale, unde și-a adjudecat întrecerile titlul World Cup la platforma de 27 metri, Constantin s-a impus tot în Statele Unite, dar la Boston, în cadrul prestigioasei etape Red Bull Cliff Diving Series, ajunsă la cea de-a 14-a ediție. Campion european de high diving în 2022, Constantin s-a impus în concursul la care a sărit și vicecampionul european, Cătălin Preda.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea