Sportivii români au câştigat trei medalii la Turneul Ranking Series la lupte în Egipt.

0
187
Sportivii români au câştigat trei medalii la Turneul Ranking Series la lupte în Egipt.

Sportivii români au câştigat trei medalii la Turneul Ranking Series „Ibrahim Moustafa”. Alin Alexuc a obţinut argintul la categoria 130 kg, fiind învins de egipteanul Mohamed Ahmed Mohamed.

Sportivii români au câştigat trei medalii la Turneul Ranking Series la lupte în Egipt.

Sportivii români au câştigat trei medalii la Turneul Ranking Series. Alin Alexuc a obţinut argintul la categoria 130 kg, Mihai Denis (55 kg) a reuşit să îşi adjudece medalia de bronz. A doua medalie de bronz pentru România a fost câştigată de Răzvan Arnăut, la categoria 60 kg.

În septembrie, Alin Alexuc-Ciurariu a câştigat bronz la categoria 130 kilograme la lupte greco-romane, la Campionatele Mondiale de la Belgrad, după ce l-a învins în meciul decisiv pe uzbecul Muminjon Abdulaev.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a câştigat bronz la Mondiale, după ce a obţinut o medalie de aur (2020) şi două de bronz (2018, 2019) la Europene.

Alexuc l-a învins în optimi pe egipteanul Abdellatif Mohamed Ahmed Mohamed, a pierdut în sferturi cu turcul Riza Kayaalp (32 ani), care este cvadruplu campion mondial şi are în palmares nu mai puţin de 11 titluri europene. În recalificări Alexuc a trecut de ucraineanul Oleksandr Cerneţki, vicecampion european în 2016 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 2015.

România a participat cu 15 sportivi la Mondiale.

Alin Alexuc-Ciurariu este campionul european din 2020 și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la turneul preolimpic de la Sofia.

Alin Alexuc-Ciurariu a fost pentru a treia oară consecutiv participant la Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).

Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele categoriei 130 kilograme la lupte greco-romane, la turneul preolimpic de la Sofia. Alexuc a trecut în optimile de finală de kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea