Antrenament in Marea Neagra pentru stafeta de copii care vrea sa traverseze inot Canalul Manecii

715

Antrenament in Marea Neagra pe valuri mari, vant si o apa de 18 grade.

stafeta Canalul ManeciiPlaja din sudul statiunii 2 MAI este aproape pustie la ora 9 dimineata. Este duminica 3 iunie, a doua zi dupa cea de-a noua editie a trialonului Fara Asfalt. Sunt valuri mari, vantul bate cu putere, iar apa este destul de rece. Putinii oameni care se afla pe plaja prefera sa „tina” un tricou pe ei si sa se incalzeasca cu o cafea fierbinte. In apa nu-i numeri pe degetele de la o mana. In cateva minute numarul lor se dubleaza insa. In mare intra cei 4 copii din stafeta care vara viitoare (2019) si-a propus un obiectiv EXTREM de indraznet: sa traverseze inot Canalul Manecii. Sunt insotiti de antrenorul lor: Paul Georgescu. Fiecare copil are atasat de mijloc un balon portocaliu pentru a evita orice eveniment nedorit. Este primul antrenament in ape libere in aceasta formula.

Si-ar fi dorit sa inoate intre Vama Veche si 2 MAI, dar curentii sunt foarte puternici in aceasta dimineata. Pentru a evita cat de mult posibil valurile copiii inoata paralel cu plaja, la aproximativ 100 de metri de tarm. Conditiile sunt vitrege. Anton Zamir(15 ani), Alice Perjoiu (15 ani), Ana Nanau (11 ani) si Andreea Albu (12 ani) se pregatesc exemplar spune Paul. Pentru a reusi nu este insa de ajuns. In Canalul Manecii fiecare copil va avea de inotat cate o ora, prin rotatie.

Paul Georgescu:”Trebuie sa ne obisnuim sa inotam in ape reci. Daca nu aveam incredere nu demaram acest proiect. Sunt sigur de potentialul lor.”

Stafeta Canalul ManeciiPrimul antrenament dureaza aproximativ o ora. Rand pe rand ies din apa Ana si Andreea, urmate de Alice si Anton. Rafalele de vant ii iau in primire. Copiii se infofolesc in tot ce au mai calduros.

„Sunt multumit dupa primul antrenament in astfel de conditii. Ei sunt capabili fara probleme si acum sa inoate doua ore fara oprire. Urmeaza sa se obisnuiasca si sa reziste cat mai mult intr-o apa rece. Continuam sa facem in paralel si sedinte de pregatire mentala, antrenamente de polo si cele din bazin” a spus pentru aimx.ro Paul Georgescu.

In ceea ce priveste frica de a inota in ape libere, avand in vedere ca sunt totusi niste copii...”Anton are cea mai mare experienta in ape deschise si reci. Fetele au fost putin timorate, dar am stat tot timpul langa ele si frica a disparut treptat. Le-am vorbit tot timpul, le-am dat sfaturi, le-am explicat cum sa nu lupte impotriva valurilor. La un interval de doua saptamani vom reveni la mare si ne vom antrena si in lacurile de munte”, a mai precizat Paul.

3 din cei 4 componenti ai stafetei sunt elevi la International British School of Bucharest. Toti copiii au facut parte si din diferite stafete la triatlon Fara Asfalt. Anton Zamfir a iesit al saselea din apa desi a inotat fara costum de neopren, iar Alice, Ana si Andreea au facut proba de alergare.

aimx.ro va va tine la curent pe parcursul urmatoarelor 14 luni cu pregatirile pentru traversarea Canalului Manecii, in premiera, de catre o stafeta romaneasca.

Autor: Vlad Lucian Arhire