Ultimele informatii despre starea lui Tibi Useriu: „Nu regret nimic!”

773

Avem ultimele informatii despre starea lui Tibi Useriu. Ultramaratonistul se afla intr-un spital din Whitehorse, Canada. Va mai sta timp de 5 zile sub supravegherea medicilor.„Timp de 5 zile, cam 6 ore pe zi, o sa fac un fel de dializa menita sa-mi dilate vasele sanguine. Apoi mi se va decide soarta” a scris miercuri seara Tibi pe pagina sa de facebook. Doctorii spun ca semnele sunt bune.  Tibi nu-si simte nici acum degetele de la piciorul stang. Va reamintim, ultramaratonistul roman a parcurs 98,3 kilometri dupa care a fost scos din concurs de medici.

Tibi Useriu explica pe pagina personala de facebook cum i-au degerat picioarele:”A fost o mare greseala. Am inghetat in somn”

starea lui Tibi UseriuTriplul castigator de la 6633 a ajuns al treilea in CP 2. Si-a propus sa doarma doua ore si sa preia concucerea cursei. Organizatorii au impus concurentilor sa doarma sub cerul liber.

„Ajunsesem in acest punct dupa o urcare și eram plin de elan. Am dormit doar doua ore. Afara. Asa era regula. Incălzit fiind si focalizat pe strategia de a trece in frunte, acolo unde imi place de obicei, am ratat din ecuație două detalii esentiale. Primul a fost temperatura. Eram convins ca sunt in jur de -20 de grade, insa, aveam sa aflu prea tarziu, the real feel era de -44! Al doilea a fost echipamentul. In sanie aveam incalzitoare, papucei de puf, ciorapi grosi, de toate. Le-am ignorat cu bună stiinta.

M-am mulțumit cu o echipare usoara, necorespunzătoare, și asta a fost o mare greșeală. Am intrat in sacul de puf imbracat prost si, fara sa am cea mai mica banuiala, in două ore am inghetat frumusel, in somn. Noroc ca organizatorii au impus o regula noua de control medical al extremitatilor fiecarui participant care pleaca din punctele de control: nas, urechi, maini si picioare. Am pornit GPS track si m-am prezentat la controlul de rutina. Nu prea aveam rabdare, ma mancau talpile sa o tai. Nu simteam nimic in neregula, umblam perfect normal. Doar ca toate degetele de la piciorul stang imi erau albastre ca albastrul de Voronet.Cand am citit panica din ochii lor, am stiut ca lucrurile vor lua alta intorsatura decat in planurile mele. Viata are talentul sa ne surprinda uneori. Degeaba am protestat. Degeaba m-am dat cocos…”

TIBI USERIU despre o eventuala revenire la Montane Yukon Arctic Utra

In ciuda faptului ca a ajuns pe un pat de spital Tibi spune ca nu regreta nimic.

„… sa te intrebi daca a meritat. Asta e genul de intrebare de pus la sfarsitul vietii, atunci cand tragi linie si te uiti inapoi la tot filmul, neintrerupt de reclame. O pun iata, mai devreme. Criticilor de canapea si de tastatura, care se intreaba de ce si-o tot caută prin iaduri de gheata vedeta asta de carton, o să le spun că da, a meritat din plin. Poate n-o sa inteleaga. Nu e important. Ce e important pentru mine, nu trebuie sa fie neaparat valabil pentru restul lumii, nu-i asa?….Imi plac lucrurile neterminate? Nu, deloc. Stiu ca n-are nici o noima si suna a bravada, dar chiar acum, cum stau pe spate cu ochii in neon, indraznesc sa ma imaginez la anul din nou aici în Yukon, alergand prin pustiul alb, cu toate degetele la purtator sau fara.”

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Jake Paleczny