Andreea Mezdrea, portdrapelul Romaniei la FOTE se apropie de start la Sarajevo

0
1075
Andreea Mezdrea, portdrapelul Romaniei la FOTE se apropie de start la Sarajevo

Andreea Mezdrea este biatlonista. Sportiva din Vatra Dornei a fost desemnata sa poarte steagul Romaniei la ceremonia de deschidere a celei de a XIV-a editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). La intrecerile din Sarajevo vor evolua sportivi cu varste intre 14 si 18 ani. Concursurile sunt programate in perioada 9-16 februarie. Ceremonia de deschidere e programata pe 10 februarie, cu incepere de la ora 20.00 (ora Romaniei). Parada va fi pe Stadionul Asim Ferhatovic Hase din Sarajevo.

Andreea Mezdrea a inceput sa practice biatlon de performanta cu Magdalena Potinga. In 2018  a debutat in lotul reprezentativ de juniori al Romaniei.

Anul trecut la Concursul IBU rezervat juniorilor sub 18 ani, Andreea s-a clasat pe locul 10 la 7,5 km sprint. Intrecerea a fost la Nove Mesto, in Cehia. Andreea Mezdrea  a incheiat pe 28, la Campionatele Mondiale de juniori din Estonia. Intrecerea de Sprint a fost anul trecut!

Astazi Andreea a ajuns la Izvorani la evenimentul la care delegatia a primit echipamente, iar pe 9 Februarie Andreea si delegatia tricolora se deplaseaza la Sarajevo.

Andreea Mezdrea, portdrapelul Romaniei la FOTE se apropie de start la Sarajevo„Anul acesta a inceput destul de bine pentru mine. Am participat la “Cupa Harghitei” unde am reușit sa obțin locul intai. Dupa Cupa Harghitei am participat la “Cupa Cheile Gradistei”. Am reușit sa obtin același loc. La sfarsitul saptamanii trecute am mers si la Mondiale! Din cauza racelii nu am reusit sa ma clasez cum mi-am propus. Sper ca la Festivalul Olimpic de tineret sa fie mai bine. La purtarea drapelului nu ma asteptam, iar atunci cand am aflat am avut un sentiment de fericire si in același timp si emotie.„-Andreea Mezdrea

Reprezentantii Romaniei vor participa in competitiile de patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track si snowboard.

Patinaj artistic– Ana Sofia Beschea; antrenor Marina Ruxandra  Beschea.

Biatlon-Vivien Bernadett Andras, Reka Csaszar, Andreea Mezdrea, Szilvia Vancsa. La masculin vor concura Marian Gabriel Folea, Nicolae Dan Girbacea, Robert Grumeza, Tamas Kovacs. Antrenori sunt Vasile Petru Sneaga, Szilard Marton si Tudor Girbacea.

Schi alpin- Madalina Nicoleta Preda, Diana Andreea Rentea, Maria Ioana Constantin, Eszter Lorincz. La masculin concureaza Ioan Alexandru Bordi, Horea Andrei Olteanu, Hunor Szoke, Vlad Anton Danciu. Antrenori: Andrei Burchiu, Andrei Szilagyi, Victor Tiberiu Tantos

Schi fond- Andrea Csutak, Ioana Georgiana Andreca, Sinziiana Ioana Mindrila, Maria Dumitrela Andreca. La masculin concureaza Liviu Darius Hanganut, Szabolcs Forika, Flaviu Constantin Pavalean, Florin Robert Dolhascu. Antrenori – Costel Terciu, Andrei Potinga, Istvan Janosi;

Short-track- Katalin Albert, Kriszta Pongracz Vakar. La masculin concureaza George Lucian Tepes, Jozsef Csongor Csillag. Antrenori – Katalin Kristo, Zsolt Kalamar Kertesz;

Snowboard – Silviu Popa; Antrenor – Florin Stefan Staicu.

Sursa: COSR