Start la Campionatele Europene de atletism în sală pentru seniori

158
Start la Campionatele Europene de atletism în sală pentru seniori
sursa European Athletics Indoor Championships Toruń 2021

Start la Campionatele Europene pentru România. Delegația tricoloră va participa cu un lot de 15 sportivi la întrecerile în sală pentru seniori care vor avea loc în perioada 4-7 martie, în oraşul polonez Torun.

Start la Campionatele Europene pentru nouă atlete române.

Va fi un test în vedera Jocurilor Olimpice pentru Florentina Iuşco, Alina Rotaru, Claudia Bobocea și Daniela Stanciu. Singurul absent la Europene, calificat pentru Tokyo este Alin Firfirică (aruncarea discului).

Marina Baboi va alerga la 60 metri, Andrea Miklos va concura la 400 metri. Claudia Bobocea va evolua la 1.500 metri. Anamaria Nesteriuc participă la 60 metri garduri. Alina Rotaru va concura la lungime, la fel și Florentina Iuşco. Daniela Stanciu va evolua la înălţime. Roxana Rotaru va alerga la 3.000 metri, iat Petronela Simiuc la 800 metri.

Anamaria Nesteriuc şi Andrea Miklos sunt campioane balcanice. Anamaria Nesteriuc s-a impus la 60 metri garduri în 8 secunde 18/100. Andrea Miklos a câștigat la 400 metri în 51 secunde 92/100. Și Claudia Bobocea a obținut două medalii la întrecerile din acest an în Turcia.

Start la Campionatele Europene pentru şase atleţi români.

Aleargă la 60 de metri, Petre Nicolae Rezmiveş. Gabriel Bitan va concura la lungime. Cosmin Ilie Dumitrache va evolua la 60 metri garduri, la fel și Alin Anton. Robert Parge şi Mihai Cristian Pîslaru vor alerga la 400 metri.

Robert Parge este antrenat de Kanizsay Magdolna și s-a impus în proba de 400 metri de la Belgrad, înainte de Europene în 47,39 secunde. Este al doilea cel mai bun timp al său din acest an. 

“Mă bucur pentru această victorie. Mi-am luat o oarecare revansă după seria pierdută la Campionatul Balcanic, când am alergat cu aceiași concurenți. Este o victorie și un rezultat bun, de moral, fiind ultima competiție înainte de Campionatul European de la Torun. Astept cu nerăbdare concursul din Polonia”,  a declarat atletul legitimat la CSM București pentru Federația Română de Atletism. În 2021, Robert s-a mai impus în concursurile de la Mondeville (47,87) și București (48,38).

Delegaţia României îi are pe antrenorii Cornel Grigore, Magdolna Kanizsay, Oana Pantelimon, pe kinetoterapeutul Sebastian Bularda şi pe şeful delegaţiei, Valentin Anghel la Torun

Este pentru a doua oară în istorie când Campionatele Europene sunt în Polonia, după ediţia de la Katowice, din 1975.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea