Gabriel Bitan este primul finalist român la Europenele de Atletism la Torun

97
Gabriel Bitan este primul finalist român la Europenele de Atletism la Torun
FOTO: Getty Images for European Athletics

Gabriel Bitan s-a calificat în finala probei de săritură în lungime la Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun cu 7,78 metri. Atletul de 22 de ani a câştigat anul acesta titlul de campion naţional în sală cu 8,14 metri.

Gabriel Bitan are finală europeană în această seară, vineri 5 martie. În calificări a fost pe locul 7.

Gabriel Bitan este primul finalist român la Europenele de Atletism la Torun
FOTO: Getty Images for European Athletics

”Neavând nicio experienţă anterioară, sincer să fiu, m-am pierdut puţin când am intrat pe pistă. Dar de la săritura la săritura am reuşit să îmi revin cât de cât şi să mă calific în finală. Sper să fiu la 100% din prima încercare în finală”, a declarat Gabriel Bitan pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

 Delegația tricoloră participă cu un lot de 15 sportivi la întrecerile în sală pentru seniori programate în perioada 4-7 martie, în oraşul polonez Torun.

Este un test în vedera Jocurilor Olimpice pentru Florentina Iuşco, Alina Rotaru, Claudia Bobocea și Daniela Stanciu. Singurul absent la Europene, calificat pentru Tokyo este Alin Firfirică (aruncarea discului).

Marina Baboi va alerga la 60 metri, Andrea Miklos va concura la 400 metri. Claudia Bobocea va evolua la 1.500 metri. Anamaria Nesteriuc participă la 60 metri garduri. Alina Rotaru va concura la lungime, la fel și Florentina Iuşco. Daniela Stanciu va evolua la înălţime. Roxana Rotaru va alerga la 3.000 metri, iat Petronela Simiuc la 800 metri.

Anamaria Nesteriuc şi Andrea Miklos sunt campioane balcanice. Anamaria Nesteriuc s-a impus la 60 metri garduri în 8 secunde 18/100. Andrea Miklos a câștigat la 400 metri în 51 secunde 92/100. Și Claudia Bobocea a obținut două medalii la întrecerile din acest an în Turcia.

Aleargă la 60 de metri, la Torun, Petre Nicolae Rezmiveş. Cosmin Ilie Dumitrache va evolua la 60 metri garduri, la fel și Alin Anton. Robert Parge şi Mihai Cristian Pîslaru vor alerga la 400 metri.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea