Liberty Marathon Timisoara, primul maraton organizat de o universitate in Romania!

847

 Liberty Marathon Timisoara, evenimentul care promite o cursa pentru fiecare.

Liberty Marathon Timisoara isi propune sa puna orasul pe harta internationala a evenimentelor de alergare pe distante lungi. Se va desfasura pe 2 iunie la ora 9.00. Inscrierile se pot face deja pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Liberty Marathon Timisoara„Exista o cursa pentru fiecare. Liberty Marathon Timisoara este pentru alergatori experimentati, dar in egala masura pentru cei multi care s-au intrebat macar o data care e sentimentul cu care treci linia de sosire la o astfel de competitie. E si despre „prima data”. Liberty Marathon Timisoara e primul maraton organizat de o Universitate. Este la prima editie.  Pe langa promovarea orasului, a mediului academic si a valorilor locale vrem sa intarim ideea ca primul pas e cel mai greu. Apoi greu e sa te opresti”, spune profesorul universitar dr. Marilen-Gabriel Pirtea, Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

    Maratonul Timisoarei va porni la drum cu sloganul Running Starts Inside. Orice lupta se poarta mai intai cu mintea.

Traseul este o bucla cu lungimea de 4,2 kilometri ce porneste din inima orasului.Starul se va da din fata Universitatii de Vest Timisoara. Evenimentul sportiv va fi si o ocazie pentru cei mai putin familiarizati cu orasul de a descoperi obiectivele sale istorice si turistice. Harta completa a traseului se afla pe site-ul maratonului.

Pe 2 iunie se alearga la Timisoara!

Liberty Marathon este o initiativa a Universitatii de Vest din Timisoara in parteneriat cu Cisco si se adreseaza oricarei grupe de varsta

Liberty Marathon: 42 km, timp limita 6 ore. Premiul 1 in valoare de 2500 RON, premiul 2 in valoare de 1000 RON si premiul 3 in valoare de 600 RON.

Semimaraton: 21 km, timp limita 3 ore. Premiul 1 in valoare de 1500 RON, premiul 2 in valoare de 700 RON si premiul 3 in valoare de 500 RON.

Cros: 8,4 km, timp limita 1 ora si 10 minute. Premiul 1 in valoare de 1000 RON, premiul 2 in valoare de 500 RON si premiul 3 in valoare de 300 RON.

Valoarea totală a premiilor va fi de 30.000 lei. Taxa de inscriere porneste de la 30 de ron si ajunge pana la 140 de ron. Viziunea Liberty Marathon este ca in 2021, cand Timisoara va fi capitala culturala europeana, maratonul sa devina un eveniment international de referinta pentru iubitorii acestui sport. 

Credit photo: Liberty Maraton Facebook

Autor: Loriana Naita