David Cernea: aparitia de senzatie in schiul alpin romanesc!

856
David Cernea: aparitia de senzatie in schiul alpin romanesc!

Noua generatie in sportul de iarna  isi construieste drumul spre performanta, iar David Cernea are o aparitie de senzatie in schiul alpin romanesc ! La cel mai asteptat eveniment din tot calendarul intern au fost 150 de copii la start. David a bifat doua manse in doua zile la Challenge Kids in Azuga si a castigat slalomul. Un rezultat dorit cu o saptamana inainte de urmatoarele doua curse internationale, foarte grele, in Austria.

Anterior,  David Cernea a mai bifat o victorie in schiul alpin romanesc la Cupa IPA.

A fost prima cursa la care nu a fost insotit de tatal sau, dar David si-a stapanit emotiile. A atacat  ca deschizator in ambele manse  si a obtinut al doilea timp din tot concursul (categorii de la u8 la +70). la 14 sutimi de primul timp (obtinut la categoria mai mare 15-18 ani).  31.98 respectiv 32.78  a scos schiorul David Cernea care are 10 ani!

David, speranta in schiul alpin romanesc a castigat si Cupa Clabucet 2018!

80 de copii au fost la start( categoria 2006-2007).

„Aoleu…trebuie sa castig azi. Vine Mister la cursa…”…au fost primele cuvinte ale lui David imediat dupa ce s-a trezit in dimineata concursului.

„Mister” e Paul Georgescu, profesorul de sport a lui David.

„Anul trecut i-am promis ca o sa vin o data sa-l vad in competitie. Fiind arbitru de polo, in weekendurile cand a avut concursuri am avut meciuri dar am apelat la variante ca sa-l nu dezamagesc!”

Paul Georgescu  i-a trimis, prin parintii sai casca oficiala a traversarii Canalului Manecii cu o dedicatie speciala. Apoi profesorul de sport al lui David a reusit sa-si vada elevii in exercitiu la schi.
Reactia lui David a fost:

„Ce tare !!!!”, dar dupa cateva secunde a zis”Aoleo , acum trebuie sa castig!”.

Era un concurs dificil, pentru ca participa la categoria de varsta 2006(un an mai mare ca el).

„A mers excelent, facand o prima mansa perfecta si o a doua la siguranta, castigand competitia.  E un baiat extraordinar care face acest sport cu zambetul pe buze. Sunt sigur ca peste cativa ani se va bate cu colosii schiului alpin.”-Paul Georgescu

David Cernea a ajuns in Austria si  se pregateste pentru cel mai important concurs pentru copii, unde participa cei mai tari la acest nivel. Acasa, Paul ii tine pumnii!

Autor: Ovidiu Pețenghea