sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXStart perfect în ianuarie la marș și alergare

Start perfect în ianuarie la marș și alergare

Start perfect pentru atletele Andrea Miklos și Ștefania Uță în Ungaria! A concurat și Sandra Belgyan la Nyiregyhaza Centrum.

sursa Facebook, Federația Română de Atletism - oficial

Federația Română de Atletism – oficial anunță că în cadrul unui meeting indoor desfășurat la Nyiregyhaza Centrum (Szaboics-Szatmar-Bereg) din Ungaria, sâmbătă (20 ianuarie), cursa de 400 metri a fost câștigată de către Andrea Miklos (CSM București, antrenor Emir Bekric – foto), cronometrată în 52,70, urmată de către Ștefania Uță (CS Vâlcea 1924-CSM Onești, antrenoare Alina Enescu) – 54,89. Pe cea de-a cincea poziție s-a clasat Sandra Belgyan (CSU Cluj, antrenoare Melinția Măcelaru) – 56,09.

Tot în Ungaria, Andrea Miklos a participat la Grand Prixul Ungariei „Gyulai Istvan Memorial” și a fost a doua la 400 metri, cu 50,80 secunde, baremul de calificare fiind 50.95, Andrea obținea anul trecut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Andrea este o atletă cu experiență acumulată sub îndrumarea antrenorilor Magdolna Kaniszay și Emir Berkic. A participat și la întrecerile juniorilor. La Festivalul Olimpic al Tineretului European Tbilisi 2015 a cucerit medalia de aur la 400 metri, iar anul următor a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. Calificată la Tokyo 2020, Andrea Miklos nu a participat la întreceri din motive medicale.

Echipa României a ajuns în decembrie la 61 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce atleta Joan Chelimo Melly a reuşit să îndeplinească baremul. Melly a alergat la maratonul de la Valencia în două ore 24 de minute și 16 secunde, sub 2h 26:20 – baremul de calificare stabilit de World Athletics.

Pe AIMX  citiți și mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor-Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE