Ştefan Comănescu a adus României prima medalie la Jocurile Europene, la karate

72
Ştefan Comănescu a adus României prima medalie la Jocurile Europene, la karate

Ştefan Comănescu a adus bronz la 21 de ani României, la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska, în concursul de kumite.

Ştefan Comănescu a adus primul rezultat de top delegației române în Polonia. Bronz la Kumite! Ştefan este sportiv legitimat în cadrul Federației Române de Karate la CS Scorpion București și CS Dinamo București.

La categoria 67 kilograme, Comănescu a fost învins în semifinale de grecul Xenos Dionysios, cu 6-1.

Ştefan Comănescu a mai câştigat în acest an medalia de bronz la Europeanul U21 de la Praga.

În acest an s-a desfășurat la Atena, în Grecia, prima competiție importantă din karate-ul WKF a anului 2023, unde au participat 28 de sportivi români.

Ștefan a avut 4 meciuri câștigate, în sferturile de finală- kumite masculin -67kg. La eveniment au participat 1116 sportivi din 74 de țări!

La Jocurile Europene din acest an de la Cracovia, Ștefan este singurul karateka român la competiţia din Polonia.

„Sportivul dinamovist Ştefan Comănescu (21 de ani) a reuşit performanţa de a se califica la Jocurile Europene, ce se vor desfăşura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023, în Polonia, la Cracovia. Ştefan va fi singurul karateka român la această competiţie unde va lupta la categoria -67 kg kumite masculin”, a anunţat, CS Dinamo, pe pagina oficială de Facebook.

Traian Iancu şi Cătălin Dumitru salută treușita lui Comănescu, sportiv care şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Europene graţie poziţiei sale în ierarhia continentală.

Ștefan este medaliat cu bronz la Campionatul European U21 din 2022.

Sunt rezultate bune și la atletism. Campionatele Continentale pe echipe fac parte din evenimentul sportiv al Jocurilor Europene „Cracovia Malopolska 2023”, aflate în desfășurare în orașul polonez Chorzow.

Campioana Europei „en titre” la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber a obținut maximum de puncte (16) pentru echipa României. Bianca Ghelber este legitimată la SCM Bacău și CSA Steaua București, iar antrenoare este Mihaela Melinte.

Victorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism cu un record personal pentru Andrea Mikloș în prima zi a Campionatelor continentale pe echipe din Polonia.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea