sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIVictorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism

Victorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism

Victorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism unde campioana Europei „en titre” la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber a obținut maximum de puncte (16) pentru echipa României. Bianca Ghelber este legitimată la SCM Bacău și CSA Steaua București, iar antrenoare este Mihaela Melinte.

Victorii pentru România la Jocurile Europene. Rezultate la atletism cu un record personal pentru Andrea Mikloș în prima zi a Campionatelor continentale pe echipe din Polonia.

România a acumulat 114 puncte, fiind devansată de Ungaria cu 159 puncte și de Ucraina (138,5) şi de Slovenia (122 puncte). Doar primele trei echipe promovează în eşalonul de elită.

Mihai Sorin Dringo a fost al treilea la 400 metri (45 sec 76/100) la întrecerile din cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska. Atletul este legitimat la CSU Oradea – CSM Oradea și este antrenat de Robert Olah.

Cristian Gabriel Voicu s-a clasat pe 5 în proba de 800 metri, iar pe 7 au încheiat Damian Didier Mititelu la 3.000 metri obstacole şi Răzvan Cristian Grecu la triplusalt.

Pe locul al optulea s-au clasat Andreea Iuliana Lungu la aruncarea discului şi Cristian Roiban la 100 metri.

Răzvan Doroftei a ocupat locul 10 la săritura cu prăjina, iar Mădălina-Elena Sîrbu s-a clasat pe aceeaşi poziţie la 5.000 de metri.

Marina Andreea Baboi a fost a 14-a la 100 metri cu cel mai bun rezultat personal din sezon, iar Ioana Diana Ţigănaşu a fost a 16-a la aruncarea greutăţii.

România participă cu 38 de sportivi la întrecerile de atletism (18 feminin, 20 masculin), care au loc de marţi până joi (Divizia 2).

Campionatele continentale pe echipe fac parte din evenimentul sportiv al Jocurilor Europene „Cracovia Malopolska 2023”, aflate în desfășurare în orașul polonez Chorzow.

Pe AIMX  citiți mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE