Stefan Cozma si Maria Verciuc confirma la Cupa Bacaului la inot. Analiza si reactii

722
Stefan Cozma si Maria Verciuc confirma la Cupa Bacaului la inot. Analiza si reactii

Stefan Cozma si Maria Verciuc  au avut un test  la care au reconfirmat valoarea la Cupa Bacaului. A fost un  concurs care a reunit aproximativ 450 de inotatori. Stefan Cozma concureaza pentru pentru CSM Bacau dupa ce a fost format la clubul privat Nautica.

Stefan Cozma si Maria Verciuc, un reprezentant al Bacaului si o suceveanca  sunt inotatorii din noul val pe care mizeaza Ovidiu Galeru -coordonator la Nautica si la CSM Bacau.

„Am inceput din 2008 aceste concursuri ca sa ne verificam copiii. Avem in primavara Cupa Bistritei si in toamna Cupa Bacaului. Sunt foarte multi copii inscrisi in concurs, copii sub 10 ani. Baiatul care a castigat la Open, Stefan Cozma e foarte bun, e multiplu recordman la nationale. Stefan e nascut in 2005 si inoata in multe probe, e cadet si mai are inca un an la acest nivel. La Open a castigat Maria Verciuc, ea inoata foarte bine bras si va trece la nivel de juniori ca sa faca performanta si a fost promovata pentru o bursa olimpica.”-Ovidiu Galeru -coordonator la Nautica si la CSM Bacau.

Stefan Cozma si Maria Verciuc confirma la Cupa Bacaului la inot. Analiza si reactiiSucevenii au castigat 12 medalii. Sase dintre ele au fost de aur!  Trei medalii de aur a castigat Maria Verciuc (13 ani) in probele de 100, 200 liber si 200 mixt. Cate o edalie de aur au castigat Ioana Ursu (12 ani), la 100 metri spate, Calin Moscaliuc (14 ani), la 100 metri liber si Daria Lucan Stefan Cozma si Maria Verciuc confirma la Cupa Bacaului la inot. Analiza si reactii(13 ani), la 100 metri bras.

Nautica si-a propus pe final de an sa-si duca o parte din copii la un stagiu de pregatire in Ungaria.

„Eu sunt multumit ca un club privat sa aiba aceste rezultate. Vreau ca Stefan Cozma sa incerce sa ajunga cu timpii undeva cat mai aproape de baremul de calificare pentru Campionatul European de juniori. Fiindca in 2019 va fi in ultimul an de cadeti. Am pretentii de la el si la nivel de timpi nu numai medalii.”-Ovidiu Galeru -coordonator la Nautica si la CSM Bacau.

Antrenorii pe care mizeaza Ovidiu Galeru sunt: Sabin Jitaru (antrenorul lui Cozma) Popa Alexandru  si Adrian Poeana. Jitaru si Popa au copii legitimați si la CSM Bacau.

Sursa foto sport24bacau

Autor: Ovidiu Pețenghea