Ultramaratonistul Adrian Bontiu alearga 192 de ore la Monaco

503

    Ultramaratonistul Adrian Bontiu alearga in concursul No Finish Line Monaco. Competitia incepe sambata la ora 15, ora Romaniei. Adrian s-a inscris in cursa de 8 zile, 192 de ore. Fiecare kilometru alergat de participanti inseamna un euro pe care sponsorii concursului il vor dona pentru copiii defavorizati. „Mi-au placut cursele No Finish Line Paris si Atena. Sunt organizate foarte bine, iar atmosfera e una frumoasa”, a declarat Adrian Bontiu pentru aimx.ro 

 Ultramaratonistul Adrian Bontiu a ajuns la Monaco joi seara. Vineri dimineata a facut un ultim antrenament lejer inaintea concursului

ultramaratonistul Adrian BontiuSunt masuri dure de securitate la Monaco. No Finish Line este un concurs deschis non-stop publicului. Oricine poate intra pe bucla pentru a acumula kilometri. Organizatorii au anuntat ca vor fi doar 3 puncte de acces insa pe traseul de 1,4 kilometri. Nicio masina nu are acces si nu poate stationa in zona esplanadei. Se doreste a se evita orice eveniment nedorit. La editia de anul trecut a participat si printul Albert de Monaco.

„Cursa de la Monaco era in planul de competiții stabilit la inceputul anului. Traseul e format dintr-o bucla de 1,4 km care strabate un parc. Apoi se alearga pe faleza marii. Lucrul cel mai important este sa stii si sa poti sa-ti dozezi timpul avut la dispozitie, sa profiti de fiecare moment. Poate pare mult, dar daca esti implicat in cursa timpul trece foarte repede si trebuie profitat de fiecare ora avuta la dispozitie. Nu am reusit de fiecare data sa fac acest lucru si asta s-a vazut. Dar tot timpul avem de invatat”, a spus pentru aimx.ro Adrian dupa sosirea la Monaco.

Ultramaratonistul Adrian Bontiu este un obisnuit al unor astfel de competitii.”Intodeauna am avut libertatea de a alege si nu am fost condiționat de nimic, in orice situatii. In alergare, pe distante definite , cateodată trebuie sa te incadrezi in anumiti timpi intermediari sau timpi limita. Eu, nefiind un alergator de viteza, nu ma simt in largul meu acolo. Imi place sa-mi stabilesc eu timpii ,distantele, pauzele de odihna. Genul acesta de curse mi se potrivesc”

Adrian Bontiu: „Mai am de invatat, dar sper sa fac o cursa buna”

No Finish Line Monaco a avut prima editie in 1999. Anul trecut s-au inregistrat mai multe recorduri: 12 967 de alergatori si de persoane care au parcurs la pas traseul. In total s-au parcurs 436 963 de kilometri. Din 1999 si pana in prezent s-au donat 3,5 milioane de euro. In istoria concursului 5 concurenti au reusit sa depaseasca bariera de 1000 de kilometri in cele 8 zile de alergare.”Munca din spatele unei astfel de curse e una întinsa pe mai multe luni.Cel mai important este sa fii realist, sa nu te minti pe tine in antrenamente si sa-ti acoperi prin munca anumite lacune pe care le ai.Pregatirea logistica e la fel de importanta,sa ai tot ce-ti trebuie pe durata concursului si sa respecti orele de masa in care organizatorii ofera mancare.Nu intodeauna functionează planul pe care l-ai facut de acasa, iar asta te obliga sa-l schimbi din mers. Mai apare si oboseala dupa N zile… Atunci incepe adevarata cursa cu tine”, a punctat Adrian.

Rezultate Adrian Bontiu:

No Finish Line Atena (4 zile): 288 kilometri

No Finish Line Paris (5 zile): 306,44 kilometri

Icarus Florina Ultra Fest (6 zile) – 426,7 kilometri

Atena (10 Zile) – 751 de kilometri

Autor: Vlad Lucian Arhire