vineri, decembrie 8, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXStefanica Ursu vorbeste dupa cel mai bun rezultat din cariera la canoe

Stefanica Ursu vorbeste dupa cel mai bun rezultat din cariera la canoe

Stefanica Ursu e din Vatra Dornei, a studiat la LTTL CSS Orsova si a devenit salvamar la Therme Bucuresti. Sportiva dorneana a ajuns in Bucuresti si reprezinta Romania in cele mai tari competitii de canoe in lume.

Stefanica Ursu a castigat medalia de argint la etapa de Cupa Mondiala de kaiac-canoe de la Szeged.

 În Ungaria, Ştefănica Ursu s-a remarcat la canoe-1 feminin pe 500 metri. Sportiva a obtinut locul doi la 3 secunde in raport cu învingătoarea din Ucraina, Liudmila Luzan.

”Am fost selectata de un renumit antrenor de la Orsova, Ilie Banaduc. Acolo am inceput sa practic kaiac, iar apoi, dupa 4 ani, mi-am schimbat kaiacul pe canoe.”

Din 2012, Stefanica reprezinta clubul Dinamo Bucuresti! Are zeci de medalii la nationale si regate internationale.

”Medalia aceasta de argint de la Cupa Mondiala e cea mai valoroasa. Anul acesta, antrenor mi-a fost Popan Constantin! A fost un an in care mai mult ne-am antrenat acasa cum am putut fiecare. Cand am reusit sa ne revedem pe apa am incercat sa ne mobilizam cat mai bine. Cele mai frumoase momente din sport sunt cele de pe podium. Ai implinirea sufleteasca ca munca ta da roade. Obiectivul meu e sa ma calific anul viitor la Jocurile Olimpice.”Stefanica Ursu

Trei clasari pe podium pentru Romania la Cupa Mondiala de kaiac-canoe de la Szeged

La etapa din Ungaria, Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi s-au clasat pe locul al doilea la canoe-2 pe 500 metri, la o secundă de reprezentanții Italiei, Nicolae Craciun și Daniele Santini. La canoe-2 masculin pe 1.000 de metri, Chirilă şi Mihalachi au încheiat pe locul al treilea.

Victor Mihalachi, în vârsta de 31 de ani și Cătalin Chirilă, 22 de ani se gandesc la Jocurile Olimpice. In octombrie 2019, Catalin a fost inclus in „Samurai 2020”, programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. In noiembrie 2017, Victor Mihalachi a fost inclus in „Samurai 2020”.

Pe AIMX puteti afla aici rezultate la Iezer Papusa Trail Race

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE