Stim care este primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

508
Stim care este primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

Stim de astazi ca performanta realizata de Robert Glinta il propulseaza la Jocurile Olimpice din Japonia. La cateva zile de la inceputul perioadei de calificare Robert a reusit sa realizeze baremul A in proba de 100 metri spate.

Stim ca timpul 53.83 il face pe Robert Glinta primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Robert Glinta a inotat la Cupa Europeana de la Luxemburg si a reusit sa se impuna si in fata campionului european, Kliment Kolesnikov!

„Sper ca aceasta calificare sa fie de bun augur in vederea unei echipe olimpice cat mai numeroasa!” -Camelia Potec -presedinte frnpm

Robert a incheiat anul trecut la concurs in China. Glinta a inotat la Campionatele Mondiale in bazin scurt la Huanghzou. Pentru delegatia Romaniei cel mai bun rezultat a fost obtinut de Robert Glinta. Robert a concurat in finala probei de 100 de metri spate masculin.  Robert Glinta a ocupat locul 8, cu timpul de 50:36.

Campionatele Mondiale de inot in bazin scurt i-au adus lui Robert, in semifinalele probei de 100 de metri  un nou timp record.

Robert Glinta a facut record national la o suta de metri, spate cu timpul de 49:98.

Robert Glinta a participat si la Jocurile Olimpice de la Rio, in 2016. Robert  s-a clasat pe locul 8 in finala de la 100 metri spate. Glinta a fost singurul inotator roman care a realizat o astfel de performanta la competitia din Brazilia.

Robert Andrei Glinta s-a nascut pe 18 aprilie 1997,  in Pitesti. Dupa ce a cochetat cu artele martiale si fotbalul, la varsta de 9 ani a decis ca este momentul sa invete sa inoate. Cum parintii iubesc si promoveaza sportul, atat Irina cat si sensei Ciprian Glinta l-au incurajat pe Robert sa se dezvolte armonios prin sport.  Robert Glinta si-a cucerit profesorul prin atitudine, evolutie si capacitatea crescuta de rezistenta la efort.

Robert este un exemplu ca se poate prin simplu fapt ca a fost un copil obisnuit. Nu a aratat altfel fata de ceilalti si a demonstrat ca, pe langa multa munca si devotament in antrenamente, nu este nevoie decât de vointa, pentru a reusi.

Credit foto: Cristian Preda

Autor:Ovidiu Petenghea