Julia Sauter reuseste cel mai bun rezultat din istorie pentru Romania la Campionatul European de Patinaj Artistic, la feminin

562

Julia Sauter a ocupat locul 14 in finala Campionatului European de Patinaj Artistic de la Minsk, Belarus. Este cel mai valoros rezultat al carierei pentru patinatoarea nascuta in Germania, dar care reprezinta Romania. “Inseamna foarte mult acest rezultat. A ajuns in finala, s-a calificat la Mondiale si a fost cea mai buna nemtoaica de la European” a declarat pentru aimx.ro antrenorul Marius Negrea imediat dupa concurs.

Julia Sauter, primele cuvinte, dupa locul 14 in finala:”Imi pare rau ca am gresit la acel triplu Salchow”

Julia Sauter implineste in vara acestui an 22 de ani. Seara de 25 ianuarie 2019 va ramane una de referinta in cariera ei. A incheiat finala Campionatului European de Patinaj Artistic pe locul 14. Este cel mai bun rezultat din istoria  participarilor romanesti,la feminin, la un campionat european. In 2005, Roxana Luca (actuala coregrafa a Juliei), obtinea cu acelasi antrenor, Marius Negrea, locul 15 la  Campionatul European. 

In ciuda reusitei Julia a avut regrete imediat dupa ce a iesit de pe gheata:” Primul lucru pe care mi l-a spus a fost ca ii pare rau ca a gresit la un triplu Salchow, ultima saritura din program. Ii place sa faca totul perfect. Stie ca si eu sunt foarte sever.I-am zis ca greseala nu a influentat cu nimic clasamentul…Si asta e cel mai important. I-am mai spus ca e bine si ca ramane in top 15. Noi aveam ca obiectiv top 20, un rezultat care oricum ar fi fost foarte bun”, a spus in exclusivitate pentru aimx.ro Marius Negrea.

Foatul patintor cu doua prezente la Jocurile Olimpice a continuat:” Juliei ii este mai usor la programul liber. Programul scurt era mereu spaima ei, ca acolo nu ai voie sa repeti nici un element. Dar nu a reusit pana acum sa se califice in finala. Se uita cu tristete an de an, la celelalte patinatoare care stiau doar prgogramul scurt si apoi ratau la liber. Noi, nefiind calificati  trebuia sa ne uitam la cele de pe locurile 15-24 desi stiam ca putea sa le bata daca concura in finala…De data asta le-a aratat-o!!!”

Autor : Vlad Lucian Arhire