Succesul romanilor la NCAA. Glinta e pe 1! Ungur are a treia performanta istorica.

631
Succesul romanilor la NCAA. Glinta e pe 1! Ungur are a doua performanta istorica.

Succesul romanilor la nationalele americane i-a gasit pe Robert Glinta si pe Catalin Ungur in forma. La finalul celei de a treia zi de concurs din cadrul NCAA 2018, specialistul la „spate” al  echipei Universitatii californiene, Robert Glinta a contribuit la succesul in proba de 4x50y mixt. Alaturi de Robert au concurat colegii lui Carsten Vissering (bras), Dylan Carter (fluture) si Santo Condorelli (crowl). Robert a castigat pentru  echipa USC (University of Southern California) stafeta la  4 x 50y mixt!

Catalin Ungur a reprezentat la Minnesota  echipa Universitatii Utah.  Catalin a incheiat cu un rezultat spectaculos: cel mai rapid 50y spate din concurs (20:64) – al treilea cel mai bun rezultat inregistrat vreodata la aceasta proba!

Realizarea lui Catalin e notabila pentru ca:
1. Are cel mai rapid timp  din concurs si din tot sezonul american NCAA 2017-2018
2. Are al treilea cel mai bun timp nu doar inregistrat la nationale americane ci inregistrat vreodata in lume la proba de 50Y spate.

Succesul romanilor s-a conturat din calificari.

In proba de 100y spate, NCAA 2018- Robert Glinta a avut primul timp: 44:99!

Catalin Ungur a stabilit un nou record universitar al celor de la Utah! La 200 impreuna cu Jack Burton, Ben Scott si Rudi Moreira timpul obtinut a fost  1:24.46.

Succesul romanilor este vizat de Robert si de Catalin cu lotul national.

„In continuarea NCAA voi incepe urmatoarea etapa de pregatire pentru Campionatele Europene din luna August„.-Robert Glinta

„Planul e sa ma antrenez. Depinde cum ma simt dupa concursul asta. S-ar putea si sa iau o pauza. Urmatorul obiectiv il am pentru Mondialele din China, din decembrie.”-Catalin Ungur

La intrecerile din Minnesota Ian Finnerty a devenit cel mai rapid sportiv in istorie suta de bras, a coborat sub 50 de secunde si a castigat titlul national NCAA cu 49.69. Finnerty este doar al doilea american cu titlu acontat la suta de bras acum cu un record national, dupa Don McKenzie, care a castigat in 1969. Echipa universitatii pentru care concureaza Finnerty, Indiana nu a mai reusit din 1976 sa castige 3 titluri nationale NCAA. Michael Hixon a castigat la sarituri, in timp ce stafeta Indianei s-a impus la 400 medley.

Photo credit: Chase Bloch

Autor: Ovidiu Pețenghea