Suceveanul Sergiu Vasile Bejan are 10 ani de carieră. Performanță în canotaj!

280
Suceveanul Sergiu Vasile Bejan are 10 ani de carieră. Performanță în canotaj!
sursa Bejan Sergiu Vasile

Suceveanul Sergiu Vasile Bejan a fost inclus în „Samurai 2020”, programul sportivilor susținuți pentru Tokyo 2020. Acum aniversează 10 ani de performanță în barcă.

Suceveanul Sergiu Vasile Bejan este pasionat de fotografie. Are o expoziție cu instantanee din minunata zonă în care s-a născut: Bucovina.

”Deasupra Bucovinei, pe Vârful Rarău, mă bucur de aniversarea celor 10 ani de carieră sportivă. 22 Septembrie 2011 este fără îndoială o dată gravată în mintea mea. Atunci drumul meu s-a îndreptat către marea performanță. În spatele acestor 75 de titluri ,MONDIALE (2 argint, 1 bronz), EUROPENE (2 aur, 4 argint, 1 bronz), BALCANICE (4 aur, 1 argint, 1 bronz), NAȚIONALE( 25 aur, 8 argint, 9 bronz), cupe mondiale și alte competiții, se numără mulți ani de dăruire, perseverență și motivație. Cel mai important rezultat din carieră este locul 7 la JOCURILE OLIMPICE TOKYO 2020, după un deceniu bogat în emoții de nedescris.”-postare pe pagina de socializare.

Sacrificiile sunt mari și de cele mai multe ori sunt neștiute de publicul larg care contabilizează doar eșecul sau medalia. La canotorii de elită ai României programul este NON STOP!

” Sunt zeci de mii de kilometri pe care îi avem în spate. Avem un antrenament pe zi de 20-24 de km.7 zile din 7. 11 luni din 12.”Sergiu Vasile Bejan pentru AIMX.

Pe 22 septembrie 2011 un copil de nici 15 ani și 1.84 înălțime, din Câmpulung Moldovenesc, pleca la 800 de kilometri distanță de părinți, la Orșova, cu gândul de a face preformanță în canotaj. Apucase doar câteva zile alături de colegii de clasa a 9-a de la Liceul Silvic.

„Au trecut ani și mama e încă in lacrimi. Nu s-a obișnuit cu plecările mele. Ai mei se așteptau să mă întorc. Nu aveam nici 15 ani împliniți. Dacă aș da timpul înapoi și aș avea oportunitatea să fiu selectat din nou aș spune DA fără nicio ezitare. Nu îmi pare rău nicio secundă”, spune Sergiu.

Pe AIMX aflați aici amănunte din „culisele” unui rezultat uriaș: Cornel Buliga a dormit doar 150 de minute în timpul a 3 zile și jumătate de alergare la Tor des Geants.