Tandemul Căpușan-Vlad la Simfonia Lunii! E o premieră în Cheile Bicazului.

0
757
Tandemul Căpușan-Vlad la Simfonia Lunii! E o premieră în Cheile Bicazului.
sursa Federația Română de Alpinism și Escaladă - FRAE

Tandemul Căpușan-Vlad anunta o noua linie in peretele Fagetul Ciucului din Cheile Bicaz. Dupa 3 zile si cateva intrari succesive, Căpușan și Vlad au reusit sa deschida un nou traseu de peste 210 metri si 7 lungimi de coarda, de jos in sus.

Tandemul Căpușan-Vlad pe traseul de peste 210 metri din Cheile Bicaz

”Am iesit pe varf la apus. Dupa ce ne-am chinuit cu una dintre semicorzi, care s-a incurcat, am intrat din nou in perete, la lumina frontalelor. Am cules echipamentul lasat sub noi. Cu luna deasupra noastra, am rapelat incet spre baza peretelui, intr-o solitudine epica. A fost cea mai lunga zi dintr-un an atat de scurt. Intr-un final am ajuns tarziu la cabana, epuizati dar fericiti ca am finalizat acest traseu deosebit!”-Vlad Capusan pe pagina de socializare

Tandemul Căpușan-Vlad la Simfonia Lunii! E o premieră în Cheile Bicazului.

Traseul urmează o linie directa cu dificultati ridicate de fata in peretele Făgetul Ciucului. Traseul e de peste 210 metri si sapte lungimi de coarda. Traseul a fost deschis de jos in sus, pe parcursul a trei zile, cu intrari succesive. Toate lungimile si regruparile au fost amenajate cu ancore mecanice, in vederea unei eventuale parcurgeri redpoint; gradul impus estimat este 6c, iar gradul rotpunkt estimat 8a/8a+. Conform postarii lui Vlad Capusan.

Teofil Vlad si Vlad Capusan au inceput 2020 cu planuri indraznete pentru Patagonia!Sezonul acesta a fost unul inchis in sudul Patagoniei cu presiuni joase si ninsori abundente in zona Chalten si Torre del Paines.
In aceasta turnura climatica Teofil Vlad si Vlad Capusan au decis sa se indrepte spre Frey, Argentina. Expeditia din Patagonia a avut o semnificatie aparte. A fost ultima calatorie pe care o planificase Zsolt Török. Prin ascensiunea traseului El ultimo Vuelo del Condor, Teofil Vlad si Vlad Capusan au deschis o ruta noua si i-au adus un omagiu lui Zsolt. Premiera din Patagonia a fost in zona Cochamo din Chile!

Pe AIMX aflati aici si despre Catalin Romas, campion National la Aquatlon. Succes la categoria Open.

Autor: Ovidiu Pețenghea