Team Delko a câștigat! Echipa lui Eduard Grosu a dominat Turul Turciei!

97
Team Delko a câștigat! Echipa lui Eduard Grosu a dominat Turul Turciei!

Team Delko a obținut victoriile atât în clasamentul pe echipe cât și în clasamentul individual general, prin Jose Manuel Diaz (rutier care s-a impus în etapa regină a turului).

Team Delko a trăit în plin suspans ultima etapă din Turul Turciei unde Jose Manuel Diaz avea un avans de doar o secundă in fata celui de-al doilea clasat,Jay Vine(Alpecin-Fenix).

Edi și coechiperii lui au reușit să controleze cursa încă de la început,pentru a reuși să păstreze șefia clasamentului general.

La Konya, Edi a terminat pe 10 în prima etapă. A urmat clasarea pe 9 în etapa a 3-a din Turul Turciei,câștigată de Mark Cavendish!

Team Delko a câștigat! Echipa lui Eduard Grosu a dominat Turul Turciei!

Din cauza vremii nefavorabile,organizatorii Turului Turciei au scurtat prima etapă. S-a optat pentru o etapă scurtă,de doar 72 kilometri favorabilă sprinterilor. Pe lista lor este și Jakobsen,aflat la debut după accidentul teribil de anul trecut din Turul Poloniei. Accidentul poate fi urmărit aici!

Mark Cavendish a câştigat patru etape din această ediţie a Turului Turciei, după ce nu mai obţinuse niciun succes din februarie 2018. Mark a ajuns la 150 de victorii în cariera începută în 2006.

În clasamentul general, Diaz a păstrat o secundă, faţă de australianul Jay Vine (Alpecin-Fenix). Pe locul 3, la 6 secunde, a fost argentinianul Eduardo Sepulveda (Androni Giocattoli).

La general, Serghei Ţvetcov a terminat pe poziţia a 32-a, la 5:07 de învingător, iar Grosu a încheiat pe locul 123, la 35:55.

Edi este un model pentru cei care viseaza să-i calce pe urme. Grosu a câștigat anul trecut și Turul României. Edi a îmbrăcat apoi tricoul albastru pentru cel mai bine plasat rutier la general după etapa a 3-a în Turul Luxemburgului.

Pe AIMX aflați vești de la Campionatul Național de alergare pe șosea: informații, foto și interviuri VIDEO de la Arena Națională.

Autor Ovidiu Pețenghea