Nicoleta Ciortan s-a impus la 50 de kilometri la Naționale! Declarația campioanei

135
Nicoleta Ciortan s-a impus la 50 de kilometri la Naționale! Declarația campioanei
sursa Federația Română de Atletism

Nicoleta Ciortan s-a impus la 50 de kilometri în fața Ionelei Puia. Timpul campioanei este 3:32:30.86 ! Top 3 a fost completat de Elena Nastasia Fotu.

Nicoleta Ciortan s-a impus la Campionatele Naționale de Ultra Alergare.

Nicoleta Ciortan s-a impus la 50 de kilometri la Naționale! Declarația campioanei

”Campionatul National de 50km a fost primul obiectiv din acest an. Stiam ca o sa fie o cursa grea avand experienta de acum 2 ani de la Campionatul Mondial de la Brasov. Am incercat sa fac o cursa cat mai buna pentru mine iar diferenta s-a produs dupa km 30 unde am simtit ca pot duce mai mult! 2021 este un an greu la fel ca si anul 2020 cu un program haotic deoarece multe competitii sunt anulate in ultimul moment si rasturnari de planuri si obiective. Dupa acest campionat urmeaza o mica pauza iar ca obiectiv principal este Campionatul Mondial 50km de la Taipei /Taiwan 31.10.2021.. Urmatorul concurs ar fi Semimaraton Varna 9.05.2021 ca o verificare pentru Campionatul National de Semimaraton din 7.07.2021.” Nicoleta Ciortan

Câștigători la Campionatele Naționale de Ultra Alergare. La 50 de kilometri cei trei alergători din top au batut toți fostul record național.

”Am făcut echipă bună cu băieții. Mitrica nu mă așteptam să fie atât de bine antrenat. Felicitări pentru el. E un rezultat bun și pentru mine. Am pierdut un minut și 10 când am avut nevoie la toaletă. M-a costat puțin, am simțit pauzele pe parcursul cursei. Am revenit și a fost un finish tare. Sa faci foto finish la 50 de kilometri cu record național nu pot decât să fiu mulțumit. Urmează o pauză. O săptămână în care să nu mai aud de alergare!”-Alexandru Corneschi

Leonard Mitrica a terminat cursa pe doi în 2:52:33.26 la +00:06.18 de câștigătorul Corneschi.

Leonard Mitrica a terminat cursa pe doi în 2:52:33.26 la +00:06.18 de câștogătorul Corneschi.

”M-am gândit că va fi un finish greu! Mă bucur că și pe plat am mers bine. Ne-am motivat unul pe altul și era de așteptat ca la finish cine e mai puternic să câștige.”

Câștigători la Campionatele Naționale de Ultra Alergare. Declarația lui Corneschi

George Șurlea a bătut și el fostul record național. A terminat pe trei în 2:58:34.54 la 50 de kilometri, după Corneschi și Mitrica.

”A fost o cursă foarte grea! Colegii mei și adversarii mei direcți au plecat foarte tare și au menținut un tempo senzațional până la capăt. Am încercat să-i ajung dar nu am reușit. Am obținut medalia de bronz. Este primul meu concurs atât de lung. Am suferit pe final neavând alergări mai lungi de 30 de kilometri. La ultimii doi kilometrii am pierdut foarte mult. Sunt fericit că am prins după acest rezultat echipa de mondiale!”

Pe AIMX aflați aici vești și din turul Turciei la ciclism unde s-a remarcat Eduard Grosu!

Autor Ovidiu Pețenghea