Tiberiu Donose este medaliat la Mondialele de juniori din Mexic la Haltere

0
88
Tiberiu Donose este medaliat la Mondialele de juniori din Mexic la Haltere
Sursa Facebook,

Tiberiu Donose este medaliat la Mondialele de juniori din Mexic. Donose, legitimat la CS Rapid Bucureşti a obţinut medalia după ce a ajuns la stilul smuls la 141 kg. El s-a clasat pe locul şase la stilul aruncat, cu 167 kg. La total a încheiat pe locul al patrulea, cu 308 kg.

Tiberiu Donose este medaliat la Mondialele de juniori din Mexic la Haltere

Tiberiu Donose este medaliat la Mondialele de juniori din Mexic la Haltere, a obținut argint la Guadalajara. România a participat cu patru sportivi la Mondialele de juniori: Petronela Budăi de la CS Rapid, Anca Grosu de la CS Botoşani, Ioana Miron care a obținut un loc 7 mondial și Tiberiu Donose medaliat cu argint.

Tiberiu Ionuţ Donose are în palmares și un record european la Campionatele pentru juniori şi tineret de la Durres. La categoria 64 kilograme, junioara Anca Georgiana Grosu de la CS Botoşani a câştigat atunci medalia de argint la stilul aruncat, cu 114 kilograme, după ce a terminat pe 6 la smuls, cu 86 kilograme, iar la total s-a clasat pe 4, cu 200 kilograme.

Acum în Mexic, Anca Grosu s-a clasat pe locul şase la total, cu 199 kg. La categoria 64 kilograme, sportiva legitimată la CS Botoşani a fost a zecea la smuls, cu 88 kilograme şi a opta la aruncat, cu 111 kg.

Tiberiu Donose este campion și recordman european! Medaliat acum cu argint la Mondialele din Mexic! La Raszyn, în Polonia, Tiberiu Donose a cucerit trei medalii, dintre care una de aur și două de bronz. În Polonia, Tiberiu Donose evolua la U17, în limitele categoriei de greutate 67 kg. A reușit să doboare un record continental. La stilul smuls, Tiberiu Donose a cucerit medalia de aur cu o performanță de 130 kilograme pe bara de concurs. La aruncat Tiberiu a avut 153 de kilograme, echivalent cu o medalie de bronz. Totalul, 283 kilograme i-a asigurat prezența pe podium și medalia de bronz.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea