Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat in Cartea Recordurilor

0
1129
Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat in Cartea Recordurilor

Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat in Cartea Recordurilor. Biatlon Carpatic 14×2500 a fost evidentiat de  Asociatia Cartea Recordurilor!

Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat intr-o cursa contracronometru! Iesenii au parcurs traseul in 3 zile si 4 ore, putin peste estimarile lor.  Important este ca au atins toate varfurile intr-o singura tura! O premiera in Romania!

Sebastian Nechifor si Tiberiu Popa au lasat Iasiul ca sa faca un record national! Ca sa fie „Primii oameni care au parcurs toate cele 14 varfuri de peste 2500metri din Romania intr-o singura tura, fara vehicule motorizate (in mai putin de 72 de ore)”!

Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat in Cartea RecordurilorTiberiu Popa are 29 de ani a jucat baschet, a practicat arte martiale dar pasiunea s-a indreptat catre munte, spre traseele montane si alpinism.

Biatlon Carpatic 14×2500 presupune deplasarea prin alergare si speed-hike, iar intre grupele muntoase Sebastian Nechifor si Tiberiu Popa s-au deplasat pe biciclete. La ora 7 dimineata Sebastian si Tiberiu erau pe primul varf Peleaga la 2.508 metri.

Varfurile pe care au ajuns Sebastian Nechifor si Tiberiu Popa sunt:

2.508 metri — Peleaga, Retezat
2.504 metri — Păpușa, Retezat
2.519 metri — Parângul Mare, Parâng2 535 metri — Negoiu, Făgăraș
2.505 metri — Cornul Călțun, Făgăraș
2.517 metri — Lespezi, Făgăraș
2.507 metri — V. lui Buteanu, Făgăraș
2.527 metri — Viștea Mare, Făgăraș
2.544 metri — Moldoveanu, Făgăraș
2.506 metri — Hârtopul Darei, Făgăraș
2 501 metri— Dara, Făgăraș
2.514 metri — Omu, Bucegi
2.500 metri – Capul Morarului, Bucegi
2 503 metri — Bucura, Bucegi

Tiberiu Popa si Sebastian Nechifor au intrat in Cartea RecordurilorSebastian Nechifor are 25 de ani si in urma cu 3 ani a fost diagnosticat cu cancer la tiroida. A suferit o operatie si a fost motivat sa se antreneze. Era pasionat de urcat pe munte si are aproximativ un an jumatate de alergare montana. Participa la concursuri de semimaraton si maraton montan.

 Prin inaugurarea acestui traseu Sebastian Nechifor si Tiberiu Popa promoveaza  Asociația Acces Natura care, cu ajutorul voluntarilor, poate facilita accesul pe munte persoanelor cu dizabilitati. Mai multe detalii despre activitatea desfasurata de aceasta asociatie gasiti aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea