EXCLUSIV Constantina Dita, 49 de ani, la Maratonul din Berlin

331
EXCLUSIV Constantina Dita, 49 de ani, la Maratonul din Berlin

EXCLUSIV Constantina Dita, 49 de ani, la Maratonul din Berlin: ”Vreau medalii la toate cele 6 World Marathon Majors!” Constantina Dita, in varsta de 49 de ani, participa duminica la Maratonul din Berlin, unul dintre cele mai mari sase maratoane din lume. Campioana olimpica la Beijing in 2008 se afla in capitala Germaniei in calitate de ”special guest”. ”Am fugit la atatea maratoane mari din lume la un nivel foarte ridicat”, explica romanca pentru AIMX.RO

EXCLUSIV  Constantina Dita a ales sa ia startul la Berlin din mai multe motive. Cel mai important: vrea sa-si treaca in palmares toate cele 6 World Marathon Majors.

EXCLUSIV Constantina Dita, 49 de ani, la Maratonul din BerlinVreau sa iau medalia de finisher pentru a completa medalia cu cele 6 majors marathon din lume. Mai am Tokyo, Boston si New York-ul. Pana acum am doua maratoane alergate, acesta ar fi al treilea si inca trei dupa aceea. Am fost la Chicago si Londra”, Constantina Dita, AIMX.RO.

De altfel, la maratonul din Chicago din 2005, campioana olimpica a obtinut cel mai bun timp al sau din cariera – 2:21:30

aimx.ro: Cum vă simțiti inainte de startul la maratonul din Berlin?

Constantina Dita: Ma simt bine. Eu am facut antrenamente normale, ca orice persoana care face jogging, care face doar miscare si sper sa termin maratonul. Asta este cel mai important. Sa termin si sa iau medalia de finish. Ca voi alerga trei ore si jumatate, ca voi alerga trei ore si 15 minute. Nu mi-am propus sa fug un timp anume. Doar sa-l termin.

aimx.ro: Cat timp v-ati antrenat?

Constantina Dita: Nu am decat 5 saptamani. Nu am avut timp de pregatire pentru maratonul de la Berlin si tinand cont ca nu mai fac sport de performanta, am zis sa fac miscare. Asta este important.

La maratonul din Berlin, participa pentru a doua oara consecutiv si Alexandru Corneschi. Anul trecut, romanul s-a clasat pe locul 31, cu timpul 2:21:54.

Aflati ce parere are  Constantina Dita despre participarea lui Corneschi sambata pe AIMX!

AIMX a stat de vorba si cu Alexandru Corneschi! Gasiti articolul AICI!

Autor: Valentin Chisoceanu