Tiberiu Uşeriu, la mai puţin de 50 de kilometri de a încheia Yukon Arctic Ultra

546

Tiberiu Ușeriu a ajuns pe ultimii 50 de kilometri la maratonul Yukon Arctic Ultra, din cei 480. Bistrițeanul e decis să încheie a doua sa participare la această competiție, însă nu mai speră la primul loc. Elvețianul Fabian Imfeld avea joi dimineata un avans de 35 de kilometri.

Doar doi concurenţi rămaşi în cursă

Tiberiu Uşeriu este printre cei 18 concurenți înscriși la start, din care au mai rămas în competiție doar doi: el si elvetianul , astfel că încheierea ultramaratonului ar fi o performanţă remarcabilă pentru Uşeriu.

Romanul a avut probleme cu stomacul in prima parte din cursă, astfel că nu se află la capacitate maximă.

Tiberiu Ușeriu are de gând să termine competiția joi, 6 februarie. La ediția de anul trecut, bistriţeanul a fost nevoit să abandoneze, după ce a suferit degerături la degetele piciorului drept.

Concurenții de la Yukon Arctic Ultra au de înfruntat zăpadă, vânt și temperaturile extreme, ce au coborat si sub -30 de grade Celsius.

Ttaseul are o lungime de 490 de km. Startul a fost dat în Whitehorse, iar sosirea va avea loc în Pelly Crossing, o mică localitate cu mai puțin de 300 de locuitori. Competitorii au avut opt zile la dispoziție pentru a încheia cursa.

Tiberiu Ușeriu îşi promovează şi proiectul Via Transilvanica, realizat de Asociația Tăsuleasa şi care își propune să amenajeze un traseu de drumeție de aproape 1.000 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin. Până acum au fost amenajați 398 de km.

Pe AIMX puteti citi si despre jucatoarele romane de tenis de masa care evolueaza in ITTF-Europe Top16 Cup. Articolul este aici!

Credit Photo: facebook Montane Yukon Arctic Ultra