Tibi Useriu a terminat pe locul 2 ultramaratonul Montane Yukon Arctic Ultra

1452

Tibi Useriu a incheiat pe locul 2 ultramaratonul Montane Yukon Arctic Ultra, 480 de kilometri. Este al doilea concurs de acest gen din nordul Canadei la finishul caruia reuseste sa ajunga. Bistriteanul este triplu castigator al Arctic Ultra 6633. Rata de abandon in acest an a fost de 90 la suta: doar doi din cei 18 concurenti inscrisi in cursa lunga, de 300 de mile, au reusit sa treaca linia de sosire.

Tibi Useriu a fost al doilea la Montane Yukon Arctic Ultra. Concursul a fost castigat de elvetianul Fabian Imfeld

De peste sapte zile a avut nevoie Tibi Useriu pentru a ajunge in micuta localitate Pelly Crossing, locul de finish al concursului. Sportivul de anduranta a trecut linia de sosire joi seara in Romania, dimineata, in Canada. A fost o ultima noapte de efort maxim din cauza oboselii acumulate si a frigului. Doar el si elvetianul au dus cursa pana la capat: restul concurentilor s-au retras pe rand din diferite motive.

Useriu a pornit joi, 30 ianuarie, de la ora 20:30 (ora Romaniei), in epuizanta cursa si a ajuns la finish o saptamana mai tarziu, joi, 6 februarie, in jurul orei 22, ora Romaniei, timp neoficial),adica la peste sapte zile din momentul startului.

Castigatorul Imfeld a trecut linia de sosire joi dimineata, de la ora 5:15, ora Canadei, dupa 6 zile, 18 ore si 7 minute (timp neoficial).

Aimx.ro este site-ul care a prezentat inca de la inceput proiectele extreme ale lui Tibi Useriu. Cu 4 ani in urma inainte de a beneficia de o astfel de notorietate, Tibi vorbea intr-un interviu despre „cursa care imi va schimba viata”. Mai erau cateva zile pana la startul in prima cursa Arctic Ultra 6633. Interviul il puteti citi, aici!!

Credit foto: Facebook Montane Yukon Arctic Ultra