sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXTibi Useriu alearga din nou la Montane Yukon Arctic Ultra:"Am venit acasa...

Tibi Useriu alearga din nou la Montane Yukon Arctic Ultra:”Am venit acasa cu coada intre picioare”

Tibi Useriu s-a intors in nordul Canadei pentru a termina ultramaratonul Montane Yukon Arctic Ultra. Concursul a inceput joi seara la ora 20.30 , ora Romaniei. Este pentru al doilea an consecutiv cand bistriteanul se afla la linia de start. „Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume “Lucrul început și nedus la capăt”, a scris ultramaratonistul pe pagina sa de facebook cu doar cateva minute inainte de a lua startul.

Yukon Arctic Ultra inseamna aproape 500 de kilometri de parcurs in conditii de vreme severa. In 2019 Tibi Useriu a reusit sa alerge doar 98,3 kilometri inainte de a-i degera picioarele

A fost oprit de medici din cursa si a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare in Whitehorse. Un an mai tarziu a hotarat sa revina in competitie pentru a o termina. „M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat. Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. Va fi greu. Plec însă cu speranța să duc la bun sfârșit ce am început” a precizat Tibi Useriu.

Yukon Arctic Ultra se desfasoara intre 30 ianuarie si 7 februarie. organizatorii ii provoaca pe concurenti sa parcurga anumite trasee: 42 de kilometri, 100 de mile, 300 sau 430 de mile (in 2021). Tibi a ales din nou varianta cea mai lunga posibila in acest an: 480 de kilometri. Distanta foarte mare, frigul si natura tarseului il fac unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume. Startul s-a dat in localitatea Whitehorse, in apropierea raului Yukon.

Ce e de fapt un eșec? Un profesor dur, care adoră să-ți dea lecții usturătoare, pe care le ții minte toată viața. Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard.„- Tibi Useriu

La 3 ore si jumatate de la start Tibi Useriu se afla pe primul loc in clasamentul cursei sale cu o distanta acoperita de 19,36 kilometri. Temperatura la start a fost de -10 grade. In ultimele zile vremea s-a incalzit considerabil, iar pe multe portiuni organizatorii au fost nevoiti sa schimbe traseul pentru ca raul s-a dezghetat si a inundat poteca. Pe langa concurentii care parcurg traseul pe jos, cu o sanie de aproximativ 25-30 de kilograme trasa dupa ei, exista si sportivi care au ales sa participe cu mountain bike-ul. In total 63 de concurenti sunt prezenti la editia din 2020 a Yukon Arctic Ultra, Canada. Pe aimx.ro va vom tine la curent cu evolutia lui Tibi Useriu.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre rezultatele excelente ale romanilor la bob, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE