Tibi Useriu a fost scos din cursa de organizatorii Yukon Arctic Ultra

0
4187

Tibi Useriu a fost scos din cursa de organizatorii Yukon Arctic Ultra. Ultramaratonistul a suferit degeraturi la degetele piciorului drept. Din primele informatii se pare ca va fi transportat la spital cu elicopterul. Aventura lui Tibi se opreste dupa 98,3 kilometri din cei 700 ai cursei. 

Tibi Useriu dupa ce a fost scos din ultramaratonul Yukon Arctic Ultra:”Mi-au spus ca trebuie sa ajung neaparat la spital”

„M-am pus, m-am culcat si cand m-am trezit m-au controlat astia si mi-au gasit degetele degerate. Acum cheama elicopterul si ma duc la spital. Da, mi-o degerat piciorul drept. Toate degetele. Mi-au spus ca e drumul foarte rau si ca nu au cum sa ma duca cu snowmobilul. Acum vine elicopterul dupa mine. Deci, m-au scos afara din cursa”, a fost prima reactie a lui Tibi Useriu in dialog cu fratele sau Alin.

Ultramaratonistul din Bistrita nu a putut aprecia cat de grave sunt degeraturile. „Nu stiu cat de grav e. Daca au chemat elicopterul…Mi-au zis ca trebuie sa ajung neaparat la spital. Nu le mai simt. Toate degetele sunt albastre. Mi-au spus ca trebuie sa-mi faca niste infiltratii pentru a pune sangele in circulatie.” 

Pana la primul Check Point Tibi Useriu nu a avut niciun fel de problema. Dupa aproape 14 ore de concurs el se afla in primii 10 concurenti. „Eu mi-am schimbat ultima data ciorapii la Check Point-ul anterior. Nu aveam nimica. Si cand am ajuns aici, totul a fost normal…Si dimineata au zis sa-mi controleze picioarele. Asa procedeaza cu toata lumea..Ale mele erau degerate. Nu am simtit nimic, nimic…” a incheiat Tibi.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Mark Kelly